Festlig och lättgjord fläskfilerätt
Instruktioner
- Skär köttet som du putsat rent från fett och hinnor i ca 2,5 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen.
- Stek fileerna i matfett, smält med curry, i en stekpanna.Salta. Låt svalna något. Fräs purjolöken i matfetter i en kastrull. Låt svalna något. Knaperstek baconskivorna utan matfett i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och svalna något. Skär baconskivorna i bitar.
- Rör ihop ingredienserna till såsen. Lägg purjolöken i en låg vid lätt smord ugnsäker form. Lägg fileerna ovanpå (utan ev köttsaft) och strö över bacon. Bred över såsen. Den tunnar sig sedan i ugn.
- Strö över riven ost och lite paprikapulver. Gratinera i ugn 225 grader ca 25 minuter. Gratängen bör stå ganska länge i ugn för att såsen ska få den rätta konsistensen.
- Täck över med folie mot slutet av gratineringstiden om rätten ser ut att bli för brunbränd. Garnera med tex körsbärstomater och blad skurna av purjolöksblast. Bör ej tillagas i förväg och värmas i ugn.
Publicerat den
10 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mumsigt var det. 4a i betyg
Kommer på vårt middagsbord fler gånger, mumma