Vill ni vara med om en utmanings-lek och skapa ett eget recept? Tänkte för skoj skull att vi kunde ha en liten koll på vår fantasi. Vad skulle ni göra om ni fick en korg med olika ingredienser???
När jag gick min utbildning fick vi ofta en korg med diverse ingredienser. Vi fick lov att fritt använda basprodukter som mjöl, smör, mjölk, grädde, ägg, buljong, örter och kryddor. Vi fick välja bort " max tre ingredienser" som fanns i korgen, resterande var vi tvungna att använda. Därefter skulle vi både tillaga och skriva recept på rätten. Jag tyckte det var en rolig utmaning. Ibland var där så många konstiga ingredienser att man fick hitta på både förrätt och huvudrätt för att kunna använda allt.
Skulle vara roligt om ni hängde med på denna lilla utmaning och få se vad alla har för fantasi…förhoppningsvis kommer där upp en massa trevliga recept.
Jag börjar här med en liten enkel korg variant.
1 kyckling
Palsternacka
Rotselleri
Morot
Skinka
Spenat
Fetaost
Bacon
Purjolök
Mandelpotatis
Lök (valfri..röd, gul eller silver)
Kålrabbi
Jordärtskocka
Soltorkade tomater
Paprika
Dijon senap
Aubergine
Squash
Svamp (valfri…exv. Kantareller, Karl Johan, Champinjoner
Avokado
Mango
OBS! Ni får endast ta bort tre ingredienser.
Låt fantasin flöda och jag ser fram emot många roliga och originella recept…gärna med ett fotografi av resultatet.
Tycker ni detta verkar skoj…ja då fixar jag kanske en ny korg nästa månad. En korg i månaden skulle väl kunna vara skoj…eller? Detta är en bra övning när man behöver ha kylskåpsrensning...
För att sporra er och er fantasi tänker jag skicka en liten överraskning från Spanien till receptet som jag tycker bäst om. Kommer naturligtvis inte testa alla, men åtminstone några av dem som jag tycker ser bra ut och låter smarriga!
Utser min vinnare den 30:de april.
Väntar med spänning om det är någon som antar denna utmaning.
Mvh
LaJefa/Tina
Gnurf27 mars 2009
:'( Ger du mig Korgen nu LaJefa!?? :'(
LaJefa27 mars 2009
Yes...varför inte? Ser fram emot ditt bidrag...därefter väljer jag vilken korg jag ska ge dig..hehe.
Du ser ju ut till att ha en fin grill...så det e ju bara att låta fantasin flöda...eller???(Y)
zoofe27 mars 2009
Låter grymt kul! En liten fråga bara. Hur är det med andra smaksättare, som t.ex honung, sirap och socker, ketchup, soya?
monac27 mars 2009
ja hon skrev ju det...örter och kryddor:)
LaJefa27 mars 2009
Skrivet av zoofe den 27 mar 2009
Låter grymt kul! En liten fråga bara. Hur är det med andra smaksättare, som t.ex honung, sirap och socker, ketchup, soya?
Funkar bra med alla smaksättare. Utmaningen är att försöka laga ngt gott med dem utvalda ingredienserna. Kanske skulle man låta folk byta ut tre ingredienser....dvs antingen ta bort tre...eller byta ut tre...det låter väl OK...eller blir det för enkelt då?
Gnurf27 mars 2009
Då blir det för enkelt!! (Y) Räknas Hummer och Oxfilé som smaksättare? :o
LaJefa27 mars 2009
Skrivet av Gnurf den 27 mar 2009
Då blir det för enkelt!! (Y) Räknas Hummer och Oxfilé som smaksättare? :o
Svar : NEJ!!!!
Men du kan ju använda steksaften från oxfilén och hummerspadet som smaksättare om du vill :D. Tack för snabbt svar...alltså håller jag mig till grundregeln...inte byta ut...utan bara ta bort...och som jag sa innan MAX tre ingredienser.
Lycka till alla...jag ser verkligen fram emot dem olika rätterna.....utav min erfarenhet vet jag att nästan ingen kommer att göra likadant.
Gnurf27 mars 2009
Jag funderar på Purjolöksglass!! Det kan vara en högoddsare...:o
(Jag lovar, nu ska jag vara allvarlig fortsättningsvis) :)
LaJefa27 mars 2009
Skrivet av Gnurf den 27 mar 2009
Jag funderar på Purjolöksglass!! Det kan vara en högoddsare...:o
(Jag lovar, nu ska jag vara allvarlig fortsättningsvis) :)
Hehe...kanske inte det receptet jag kommar att testa i första hand...men ok får du till en purjolöksglass av dessa ingredienser , med max -3...ja då e jag väldigt nyfiken.....hehe.
Om inte annat...så har du skrapat ihop en extra poäng för din humor. Inte illa...synd att man inte stöter på mer roliga inlägg...ett gott skratt förlänger livet har jag hört någonstans..
LaJefa27 mars 2009
puff...
vill ju att många ska hänga med på detta...hade varit så skoj.
Lenkan27 mars 2009
Jag skulle servera en förrätt på skinkrullar med fetaost, soltorkade tomater och spenat inuti, tillsammans med chips gjorda på mandelpotatis och till det en avokadoröra. Sen skulle jag välja bort jordärtskocka, aubergine och mango och göra en ljuvlig gryta på resten med tillägg av salt, persilja och lite chilipeppar i.
LaJefa27 mars 2009
Skrivet av Lenkan den 27 mar 2009
Jag skulle servera en förrätt på skinkrullar med fetaost, soltorkade tomater och spenat inuti, tillsammans med chips gjorda på mandelpotatis och till det en avokadoröra. Sen skulle jag välja bort jordärtskocka, aubergine och mango och göra en ljuvlig gryta på resten med tillägg av salt, persilja och lite chilipeppar i.
Tack...det var ett trevligt förslag...tillaga det gärna ...o ta gärna ett foto...men helt klart ett bra tillagnings val...
Go natt! Sov gott!
Okänd28 mars 2009
Jag skulle behöva filodeg som en ytterligare ingrediens, går det bra?
Får jag i så fall ta bort fyra ingredienser?
LaJefa28 mars 2009
Skrivet av jan-gunnar-j den 28 mar 2009
Jag skulle behöva filodeg som en ytterligare ingrediens, går det bra? Ja...för den är gjord endast på mjöl, vatten, olja och salt...vilket är fria ingredienser.
Får jag i så fall ta bort fyra ingredienser?
Svar...NEJ!
LaJefa28 mars 2009
Jag skulle behöva filodeg som en ytterligare ingrediens, går det bra? JA...för den är gjord endast på mjöl, vatten, olja och salt...vilket är fria ingredienser.
Får jag i så fall ta bort fyra ingredienser? Svar...NEJ!
LaJefa28 mars 2009
,,
annelieberggren28 mars 2009
Kyckling ragu a la espania.
Kyckling i bitar
1 Palsternacka
1 Morot
½ selleri
½ Purjolök
10 Championer
1 Paprika
1 Mango
Skär kyckling i bitar, stek kycklingen och lägg i en gryta.
Grönsakerna delas i bitar och läggs ned i grytan, vänta med mangon.
Slå över ½ liter buljong, krydda med peppar.
Koka i 25 minuter, lägg i mango och 3 dl grädde, låt puttra i 5 minuter. Red av med maizena mjöl.
Servera med Potatis.
Förrätt:
Lägg skinkskivor på skärbrädan, bred på senap, lägg soltorkade tomater och persilja, rulla i hop.
Skiva abuergin tunnt, stek lätt och lägg i en form. Lägg på spenat och sist rullarna. Smula över Feta ost och gratinera i ugn ca 15 minuter.
Mosa Avacado och blanda med cremé fraich och vitlök, servera den till rullen.
annelieberggren28 mars 2009
"puff"
LaJefa28 mars 2009
Skrivet av annelieberggren den 28 mar 2009
Kyckling ragu a la espania.
Kyckling i bitar
1 Palsternacka
1 Morot
½ selleri
½ Purjolök
10 Championer
1 Paprika
1 Mango
Skär kyckling i bitar, stek kycklingen och lägg i en gryta.
Grönsakerna delas i bitar och läggs ned i grytan, vänta med mangon.
Slå över ½ liter buljong, krydda med peppar.
Koka i 25 minuter, lägg i mango och 3 dl grädde, låt puttra i 5 minuter. Red av med maizena mjöl.
Servera med Potatis.
Förrätt:
Lägg skinkskivor på skärbrädan, bred på senap, lägg soltorkade tomater och persilja, rulla i hop.
Skiva abuergin tunnt, stek lätt och lägg i en form. Lägg på spenat och sist rullarna. Smula över Feta ost och gratinera i ugn ca 15 minuter.
Mosa Avacado och blanda med cremé fraich och vitlök, servera den till rullen.
Ser fram emot en liten bild när du har fixat till middagen...
Hej alla MK:are!
Vill ni vara med om en utmanings-lek och skapa ett eget recept? Tänkte för skoj skull att vi kunde ha en liten koll på vår fantasi. Vad skulle ni göra om ni fick en korg med olika ingredienser???
När jag gick min utbildning fick vi ofta en korg med diverse ingredienser. Vi fick lov att fritt använda basprodukter som mjöl, smör, mjölk, grädde, ägg, buljong, örter och kryddor. Vi fick välja bort " max tre ingredienser" som fanns i korgen, resterande var vi tvungna att använda. Därefter skulle vi både tillaga och skriva recept på rätten. Jag tyckte det var en rolig utmaning. Ibland var där så många konstiga ingredienser att man fick hitta på både förrätt och huvudrätt för att kunna använda allt.
Skulle vara roligt om ni hängde med på denna lilla utmaning och få se vad alla har för fantasi…förhoppningsvis kommer där upp en massa trevliga recept.
Jag börjar här med en liten enkel korg variant.
1 kyckling
Palsternacka
Rotselleri
Morot
Skinka
Spenat
Fetaost
Bacon
Purjolök
Mandelpotatis
Lök (valfri..röd, gul eller silver)
Kålrabbi
Jordärtskocka
Soltorkade tomater
Paprika
Dijon senap
Aubergine
Squash
Svamp (valfri…exv. Kantareller, Karl Johan, Champinjoner
Avokado
Mango
OBS! Ni får endast ta bort tre ingredienser.
Låt fantasin flöda och jag ser fram emot många roliga och originella recept…gärna med ett fotografi av resultatet.
Tycker ni detta verkar skoj…ja då fixar jag kanske en ny korg nästa månad. En korg i månaden skulle väl kunna vara skoj…eller? Detta är en bra övning när man behöver ha kylskåpsrensning...
För att sporra er och er fantasi tänker jag skicka en liten överraskning från Spanien till receptet som jag tycker bäst om. Kommer naturligtvis inte testa alla, men åtminstone några av dem som jag tycker ser bra ut och låter smarriga!
Utser min vinnare den 30:de april.
Väntar med spänning om det är någon som antar denna utmaning.
Mvh
LaJefa/Tina
:'( Ger du mig Korgen nu LaJefa!?? :'(
Yes...varför inte? Ser fram emot ditt bidrag...därefter väljer jag vilken korg jag ska ge dig..hehe.
Du ser ju ut till att ha en fin grill...så det e ju bara att låta fantasin flöda...eller???(Y)
Låter grymt kul! En liten fråga bara. Hur är det med andra smaksättare, som t.ex honung, sirap och socker, ketchup, soya?
ja hon skrev ju det...örter och kryddor:)
Låter grymt kul! En liten fråga bara. Hur är det med andra smaksättare, som t.ex honung, sirap och socker, ketchup, soya?
Funkar bra med alla smaksättare. Utmaningen är att försöka laga ngt gott med dem utvalda ingredienserna. Kanske skulle man låta folk byta ut tre ingredienser....dvs antingen ta bort tre...eller byta ut tre...det låter väl OK...eller blir det för enkelt då?
Då blir det för enkelt!! (Y) Räknas Hummer och Oxfilé som smaksättare? :o
Då blir det för enkelt!! (Y) Räknas Hummer och Oxfilé som smaksättare? :o
Svar : NEJ!!!!
Men du kan ju använda steksaften från oxfilén och hummerspadet som smaksättare om du vill :D. Tack för snabbt svar...alltså håller jag mig till grundregeln...inte byta ut...utan bara ta bort...och som jag sa innan MAX tre ingredienser.
Lycka till alla...jag ser verkligen fram emot dem olika rätterna.....utav min erfarenhet vet jag att nästan ingen kommer att göra likadant.
Jag funderar på Purjolöksglass!! Det kan vara en högoddsare...:o
(Jag lovar, nu ska jag vara allvarlig fortsättningsvis) :)
Jag funderar på Purjolöksglass!! Det kan vara en högoddsare...:o
(Jag lovar, nu ska jag vara allvarlig fortsättningsvis) :)
Hehe...kanske inte det receptet jag kommar att testa i första hand...men ok får du till en purjolöksglass av dessa ingredienser , med max -3...ja då e jag väldigt nyfiken.....hehe.
Om inte annat...så har du skrapat ihop en extra poäng för din humor. Inte illa...synd att man inte stöter på mer roliga inlägg...ett gott skratt förlänger livet har jag hört någonstans..
puff...
vill ju att många ska hänga med på detta...hade varit så skoj.
Jag skulle servera en förrätt på skinkrullar med fetaost, soltorkade tomater och spenat inuti, tillsammans med chips gjorda på mandelpotatis och till det en avokadoröra. Sen skulle jag välja bort jordärtskocka, aubergine och mango och göra en ljuvlig gryta på resten med tillägg av salt, persilja och lite chilipeppar i.
Jag skulle servera en förrätt på skinkrullar med fetaost, soltorkade tomater och spenat inuti, tillsammans med chips gjorda på mandelpotatis och till det en avokadoröra. Sen skulle jag välja bort jordärtskocka, aubergine och mango och göra en ljuvlig gryta på resten med tillägg av salt, persilja och lite chilipeppar i.
Tack...det var ett trevligt förslag...tillaga det gärna ...o ta gärna ett foto...men helt klart ett bra tillagnings val...
Go natt! Sov gott!
Jag skulle behöva filodeg som en ytterligare ingrediens, går det bra?
Får jag i så fall ta bort fyra ingredienser?
Jag skulle behöva filodeg som en ytterligare ingrediens, går det bra? Ja...för den är gjord endast på mjöl, vatten, olja och salt...vilket är fria ingredienser.
Får jag i så fall ta bort fyra ingredienser?
Jag skulle behöva filodeg som en ytterligare ingrediens, går det bra? JA...för den är gjord endast på mjöl, vatten, olja och salt...vilket är fria ingredienser.
Får jag i så fall ta bort fyra ingredienser? Svar...NEJ!
,,
Kyckling ragu a la espania.
Kyckling i bitar
1 Palsternacka
1 Morot
½ selleri
½ Purjolök
10 Championer
1 Paprika
1 Mango
Skinka på grön bädd.
Skink skivor
Senap
Soltorkade tomater
Abuergin
Spenatblad
Fetaost
Skär kyckling i bitar, stek kycklingen och lägg i en gryta.
Grönsakerna delas i bitar och läggs ned i grytan, vänta med mangon.
Slå över ½ liter buljong, krydda med peppar.
Koka i 25 minuter, lägg i mango och 3 dl grädde, låt puttra i 5 minuter. Red av med maizena mjöl.
Servera med Potatis.
Förrätt:
Lägg skinkskivor på skärbrädan, bred på senap, lägg soltorkade tomater och persilja, rulla i hop.
Skiva abuergin tunnt, stek lätt och lägg i en form. Lägg på spenat och sist rullarna. Smula över Feta ost och gratinera i ugn ca 15 minuter.
Mosa Avacado och blanda med cremé fraich och vitlök, servera den till rullen.
"puff"
Kyckling ragu a la espania.
Kyckling i bitar
1 Palsternacka
1 Morot
½ selleri
½ Purjolök
10 Championer
1 Paprika
1 Mango
Skinka på grön bädd.
Skink skivor
Senap
Soltorkade tomater
Abuergin
Spenatblad
Fetaost
Skär kyckling i bitar, stek kycklingen och lägg i en gryta.
Grönsakerna delas i bitar och läggs ned i grytan, vänta med mangon.
Slå över ½ liter buljong, krydda med peppar.
Koka i 25 minuter, lägg i mango och 3 dl grädde, låt puttra i 5 minuter. Red av med maizena mjöl.
Servera med Potatis.
Förrätt:
Lägg skinkskivor på skärbrädan, bred på senap, lägg soltorkade tomater och persilja, rulla i hop.
Skiva abuergin tunnt, stek lätt och lägg i en form. Lägg på spenat och sist rullarna. Smula över Feta ost och gratinera i ugn ca 15 minuter.
Mosa Avacado och blanda med cremé fraich och vitlök, servera den till rullen.
Ser fram emot en liten bild när du har fixat till middagen...