Jag är i full färd med att skriva in dem nu. Jag har märkt dem (Båtmat). Det är nog en del med ägg i, men som sagt, du plockar ju vad du vill ha! :)
evaldo14 maj 2008
Aborre i lime
en aborre per person
lime
grovt salt
dill
olivolja.
Ta ur och skölj fisk, låt huvud vara kvar. Pressa lime i buken, lägg i dillkvist eller enekvist.
Strö en nypa sal t i varje fisk.
Pensla fisken på utsidan med olja innan grill.
Grilla 10-15 minuter på varje sida
1dl god olja +1pressad limefrukt +1 tsk timjan = marinad.
Blanda i fryspåse.
Lägg ner fiskfiléer och se till att marinad
blandas jämt över dem.
Tillslut och vänd några gånger.
Låt ligga svalt minst en timmer före grillning.
Bianca14 maj 2008
Detta är kanske inte vad man kallar mat men det är gott efter maten, jag lovar:
Gör en skapligt lös sockerkakssmet. Värm stekpannan och klicka ut smeten till lagoma småplättar. Stek ca 1 min på varje sida inte alltför varmt. Krabbelurer har jag hört dem namnas här på västkusten. Duger som mellanmål med (Y)
MammaIrene16 maj 2008
Wombat, jag undrar bara lite var du gjorde av recepten du pratade om, jag är så nyfiken men kan inte hitta dem bland dina recept?
Jag har säkert snurrat till det i letningen.....
Mvh IRene
farmoringer16 maj 2008
MammaIrene Om du söker på båtmat så får du fram Wombats recept..
Jag är i full färd med att skriva in dem nu. Jag har märkt dem (Båtmat). Det är nog en del med ägg i, men som sagt, du plockar ju vad du vill ha! :)
Aborre i lime
en aborre per person
lime
grovt salt
dill
olivolja.
Ta ur och skölj fisk, låt huvud vara kvar. Pressa lime i buken, lägg i dillkvist eller enekvist.
Strö en nypa sal t i varje fisk.
Pensla fisken på utsidan med olja innan grill.
Grilla 10-15 minuter på varje sida
1dl god olja +1pressad limefrukt +1 tsk timjan = marinad.
Blanda i fryspåse.
Lägg ner fiskfiléer och se till att marinad
blandas jämt över dem.
Tillslut och vänd några gånger.
Låt ligga svalt minst en timmer före grillning.
Detta är kanske inte vad man kallar mat men det är gott efter maten, jag lovar:
Gör en skapligt lös sockerkakssmet. Värm stekpannan och klicka ut smeten till lagoma småplättar. Stek ca 1 min på varje sida inte alltför varmt. Krabbelurer har jag hört dem namnas här på västkusten. Duger som mellanmål med (Y)
Wombat, jag undrar bara lite var du gjorde av recepten du pratade om, jag är så nyfiken men kan inte hitta dem bland dina recept?
Jag har säkert snurrat till det i letningen.....
Mvh IRene
MammaIrene Om du söker på båtmat så får du fram Wombats recept..