Noterar att jag faktiskt saknar så många som 14 av de kryddor som nämns men att jag även har 16 kryddor i min kryddburks-depå som inte nämnts alls ännu.
chrisq18 november 2009
(Y) piffi,chili,dragon italiensk salladskrydda kött o grill krydda oj får jag inte skriva fler har massvis ju :D
Petriz118 november 2009
Mina favoriter i kryddskåpet är harissa, chili, ingefära, vitlök och rosépeppar (Y)
Anne-Cathrine18 november 2009
Vi lagar italiensk mat hemma. Då använder vi dagligen basilika, oregano, rosmarin och timjan. Favoriten annars är Santa Marias : forest blend som vi använder till det mesta.(Y)
Fiona18 november 2009
Vitlök, chili, lökpulver, kanel och örtblandning.
SVÅRT! Jag använder i regel inte torkade kryddor, utan använder nästan uteslutande färsk vitlök, färsk chili eller piripiri-sås, färsk lök, salt och svart och vitpeppar.. Är även barnsligt förtjust i sweet chilisås...
Kryddpeppar och rosépeppar står högt på listan ibland, beroende på vad för typ av mat jag lagar - har det i alla mina långkok.
Undrar precis som du ladymarmelade vart tog sellerisaltet vägen?
Viktigast för mej är salt ,svartpeppar och kinesisk soya.
Uppdatering över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor:
1. Timjan, Oregano, Paprikapulver
2. Curry
3. Chilipeppar
4. Ingefära, Vitlök
5. Basilika, Dragon, Chilipulver
Noterar att jag faktiskt saknar så många som 14 av de kryddor som nämns men att jag även har 16 kryddor i min kryddburks-depå som inte nämnts alls ännu.
(Y) piffi,chili,dragon italiensk salladskrydda kött o grill krydda oj får jag inte skriva fler har massvis ju :D
Mina favoriter i kryddskåpet är harissa, chili, ingefära, vitlök och rosépeppar (Y)
Vi lagar italiensk mat hemma. Då använder vi dagligen basilika, oregano, rosmarin och timjan. Favoriten annars är Santa Marias : forest blend som vi använder till det mesta.(Y)
Vitlök, chili, lökpulver, kanel och örtblandning.
SVÅRT! Jag använder i regel inte torkade kryddor, utan använder nästan uteslutande färsk vitlök, färsk chili eller piripiri-sås, färsk lök, salt och svart och vitpeppar.. Är även barnsligt förtjust i sweet chilisås...
Kryddpeppar och rosépeppar står högt på listan ibland, beroende på vad för typ av mat jag lagar - har det i alla mina långkok.
Timjan, curry, kött- & grillkrydda, paprikapulver, vitlökspeppar
Hemma använder vi paprikapulver, chili, timjan, basilika och en örtblandning från Krysmyntagården på Gotland. :)
1. Vitlök
2. Kanel
3. Pommes krydda
4. Paprika pulver
5. Salt
6 Lökpulver
7. Peppar
8.Curry
9.oregano
10. Rosmarin
Detta använder vi mest här hemma :D
chili, paprikapulver, oregano, grönpeppar, lagerblad
paprikapulver, vitlökssalt, chilipulver, oregano, timjan och muskot.
Uppdatering över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor (utöver salt, vitpeppar och svartpeppar):
1. Paprikapulver
2. Timjan
3. Oregano
4. Chilipeppar
5. Curry, Vitlök
Chilipeppar, timjan, dragon, koriander, fiskkrydda
Vi använder mycket vitlök här hemma men då är det färsk vitlök...
1 salt
2 svartpeppar
3 citronpeppar
4 grillkrydda
5 färsk vitlök i mängder
De är de fem som garanterat finns i mitt förråd.
Uppdatering över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor (utöver salt, vitpeppar och svartpeppar):
1. Paprikapulver, Timjan
2. Oregano
3. Chilipeppar
4. Curry, Vitlök
5. Basilika, Ingefära, Dragon
Faktiskt är jag lite förvånad att ingen ännu nämnt Knorrs Aromat som var så populärt i en annan tråd.
Puffar upp tråden.