Hemmagjort med mjölk, salt, peppar och naturligtvis en smörklick eller två(Y):D
Är inte förtjust i pulvermos alls...(N)
Okänd21 januari 2008
(Y)När jag bode i Gbg lärde Mannerström mig att gör mos med riktigt smör,gräddmjölk och ny rivr
en muskot det är bara så gott(Y)
kanon gott mos har dom även på Ove´s grill i sävedalen
Ha de Gött mos allihopa!!
tuden21 januari 2008
Hemmagjort mos jag använder en klick smör, aromat, piffi allkrydda, lite socker ,ägg, mjölk här äter vi inte pulvermos det smakar inte gott.
Gonta21 januari 2008
Hemmagjord.
På fast kokt potatis. Värmd mjölk, smör, salt , vitpeppar och lite socker.
Men har börjat använda låg laktos mjölk då behövs inte socker.
Vispar med elvisp blir så fluffigt.
vanillalover21 januari 2008
Givetvis himma-lagad"!!! Jag har riktigt smör, salt, peppar, mjölk, lite socker och riven muskotnöt
(Prova! Det är ett absolut måste i mos & stuvat spenat!!)
/M
MatAnders21 januari 2008
Jag gör också egen mos och ett tips är att ta i lite persilade (torkad persilja/vitlök) det är kanongott till t.e.x stekt lax.
tina6221 januari 2008
Vi äter bara hemmalagad mos. Man kan variera / piffa till smaken i det oändliga
ex. muskotnöt
vitlökssalt / pulver
kött & grill krydda
salr 6 pepper
aromat
bara ta i smör i stället för margarin och använda gammeldax mjölk , den bara smälter i munnen
Grytlappen21 januari 2008
Hemgjort mos. Varierar ibland med att ersätta några potatisar med rotselleri eller jordärtskocka. När hustrun inte ser det kan jag hälla i lite grädde. Använder alltid smör och trots de svarta prickarna nymald svartpeppar. Bästa moset blir på mandelpotatis.
evaldo21 januari 2008
Potatis-grönkålsmos
Portioner: 2
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
3–4 potatisar
1 stor kvist grönkål
salt
½ dl lätt crème fraiche
vitpeppar
Skala och skär potatisen i bitar.
Ta bort den stora bladnerven och hacka de gröna bladen ganska smått.
Koka potatis och kål i lättsaltat vatten i cirka tio minuter tills potatisen är mjuk.
Häll av vattnet och mosa med potatisstöt eller elvisp.
Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Du kan också ta morötter, kålrötter, blomkål, broccoli eller andra rot- eller grönsaker och blanda i moset.
Bara att prova sig fram.
Bianca21 januari 2008
Hemlagat och med smör, salt och peppar. En gnutta piffikrydda brukar bli bra också. Mina kids hatar också pulvermos så jag är glad att jag fört något bra i arv. (Y)
marietta21 januari 2008
Ser ut som att jag ar den enda som ibland har i riven morot i mitt mos....
celice21 januari 2008
:) Skulle inte tänka mig att köpa pulvermos, precis som du skall det vara smör, grädde eller gräddmjölk. Det tar ju inte så lång tid att göra potatismos. Brukar köpa en stor säck med potatis när det börjar att komma färskpotatis så att jag har ett tag framöver.(Y)
monkan121 januari 2008
Vi äter hemlagad potatismos. Salt, peppar. Smör och mjölk som vi värmer upp innan det tillsätts.
Pulvermos ? Nej, tack ! (Y)
lisa_s21 januari 2008
Självklart ska det vara hemmagjort mos!
Ett tips om man får mos över:(H)
Lägg moset i botten på en ugnsfast form.
Bryn skivad gul lök och lägg på moset.Toppa med
skivade tomater, pizzakrydda,svartpeppar och
riven ost.
Gratinera tills det är genomvarmt.(Y)
21 januari 2008
Skrivet av zarre den 21 jan 2008
(Y)När jag bode i Gbg lärde Mannerström mig att gör mos med riktigt smör,gräddmjölk och ny rivr
en muskot det är bara så gott(Y)
kanon gott mos har dom även på Ove´s grill i sävedalen
Ha de Gött mos allihopa!!
Har du vägarna förbi Torslanda ska du testa moset på \"Flygande korven\" och deras hemgjorda köttbullar:p:p
Lena21 januari 2008
Här serveras bara hemlagat mos med smör och grädde och den vispas med elvisp ( finns det pulver mos också hahaha skulle aldrig falla mig in att stoppa nått dyligt i min mun):p
Okänd22 januari 2008
Skrivet av den 21 jan 2008
Skrivet av zarre den 21 jan 2008
(Y)När jag bode i Gbg lärde Mannerström mig att gör mos med riktigt smör,gräddmjölk och ny rivr
en muskot det är bara så gott(Y)
kanon gott mos har dom även på Ove´s grill i sävedalen
Ha de Gött mos allihopa!!
Har du vägarna förbi Torslanda ska du testa moset på \"Flygande korven\" och deras hemgjorda köttbullar:p:p
Har varit där .. jo den e grym ..kanske bäst i stan
nettans22 januari 2008
Skrivet av MammaModesty den 20 jan 2008
Skrivet av IrreVirre den 20 jan 2008
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
men det gåt att göra mos på färskpotatis... det gör då jag... utan att det blir klister.....
[/quote
Jag gör oxå mos av färskpotatis och det går jättebra. Kanske inte vispa med elvisp utan med gaffel eller nåt annat....
Hemmagjort med mjölk, salt, peppar och naturligtvis en smörklick eller två(Y):D
Är inte förtjust i pulvermos alls...(N)
(Y)När jag bode i Gbg lärde Mannerström mig att gör mos med riktigt smör,gräddmjölk och ny rivr
en muskot det är bara så gott(Y)
kanon gott mos har dom även på Ove´s grill i sävedalen
Ha de Gött mos allihopa!!
Hemmagjort mos jag använder en klick smör, aromat, piffi allkrydda, lite socker ,ägg, mjölk här äter vi inte pulvermos det smakar inte gott.
Hemmagjord.
På fast kokt potatis. Värmd mjölk, smör, salt , vitpeppar och lite socker.
Men har börjat använda låg laktos mjölk då behövs inte socker.
Vispar med elvisp blir så fluffigt.
Givetvis himma-lagad"!!! Jag har riktigt smör, salt, peppar, mjölk, lite socker och riven muskotnöt
(Prova! Det är ett absolut måste i mos & stuvat spenat!!)
/M
Jag gör också egen mos och ett tips är att ta i lite persilade (torkad persilja/vitlök) det är kanongott till t.e.x stekt lax.
Vi äter bara hemmalagad mos. Man kan variera / piffa till smaken i det oändliga
ex. muskotnöt
vitlökssalt / pulver
kött & grill krydda
salr 6 pepper
aromat
bara ta i smör i stället för margarin och använda gammeldax mjölk , den bara smälter i munnen
Hemgjort mos. Varierar ibland med att ersätta några potatisar med rotselleri eller jordärtskocka. När hustrun inte ser det kan jag hälla i lite grädde. Använder alltid smör och trots de svarta prickarna nymald svartpeppar. Bästa moset blir på mandelpotatis.
Potatis-grönkålsmos
Portioner: 2
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
3–4 potatisar
1 stor kvist grönkål
salt
½ dl lätt crème fraiche
vitpeppar
Skala och skär potatisen i bitar.
Ta bort den stora bladnerven och hacka de gröna bladen ganska smått.
Koka potatis och kål i lättsaltat vatten i cirka tio minuter tills potatisen är mjuk.
Häll av vattnet och mosa med potatisstöt eller elvisp.
Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Du kan också ta morötter, kålrötter, blomkål, broccoli eller andra rot- eller grönsaker och blanda i moset.
Bara att prova sig fram.
Hemlagat och med smör, salt och peppar. En gnutta piffikrydda brukar bli bra också. Mina kids hatar också pulvermos så jag är glad att jag fört något bra i arv. (Y)
Ser ut som att jag ar den enda som ibland har i riven morot i mitt mos....
:) Skulle inte tänka mig att köpa pulvermos, precis som du skall det vara smör, grädde eller gräddmjölk. Det tar ju inte så lång tid att göra potatismos. Brukar köpa en stor säck med potatis när det börjar att komma färskpotatis så att jag har ett tag framöver.(Y)
Vi äter hemlagad potatismos. Salt, peppar. Smör och mjölk som vi värmer upp innan det tillsätts.
Pulvermos ? Nej, tack ! (Y)
Självklart ska det vara hemmagjort mos!
Ett tips om man får mos över:(H)
Lägg moset i botten på en ugnsfast form.
Bryn skivad gul lök och lägg på moset.Toppa med
skivade tomater, pizzakrydda,svartpeppar och
riven ost.
Gratinera tills det är genomvarmt.(Y)
(Y)När jag bode i Gbg lärde Mannerström mig att gör mos med riktigt smör,gräddmjölk och ny rivr
en muskot det är bara så gott(Y)
kanon gott mos har dom även på Ove´s grill i sävedalen
Ha de Gött mos allihopa!!
Har du vägarna förbi Torslanda ska du testa moset på \"Flygande korven\" och deras hemgjorda köttbullar:p:p
Här serveras bara hemlagat mos med smör och grädde och den vispas med elvisp ( finns det pulver mos också hahaha skulle aldrig falla mig in att stoppa nått dyligt i min mun):p
(Y)När jag bode i Gbg lärde Mannerström mig att gör mos med riktigt smör,gräddmjölk och ny rivr
en muskot det är bara så gott(Y)
kanon gott mos har dom även på Ove´s grill i sävedalen
Ha de Gött mos allihopa!!
Har du vägarna förbi Torslanda ska du testa moset på \"Flygande korven\" och deras hemgjorda köttbullar:p:p
Har varit där .. jo den e grym ..kanske bäst i stan
Skrivet av MammaModesty den 20 jan 2008
Skrivet av IrreVirre den 20 jan 2008
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
men det gåt att göra mos på färskpotatis... det gör då jag... utan att det blir klister.....
[/quote
Jag gör oxå mos av färskpotatis och det går jättebra. Kanske inte vispa med elvisp utan med gaffel eller nåt annat....