Det skulle vara kul att veta vad folk använder sig för kryddor vid matlagning.
Själv använder jag mest örtsalt, svartpeppar, grillkrydda , köttfärskrydda och vitlök när jag lagar mat. :D
segerwitch26 november 2008
(L)Jag bara älskar basilica,vitlök, lök, sen använder jag ofta chipotlepasta
Sofiewe26 november 2008
jag brukar använda cayenpeppar i såser och grytor. sen så äre ju salt, vit- o svartpeppar som används :) jag brukar även he i sweetchilisås ibland, det ger en god smak tkr jag ^^
elpatron26 november 2008
Jag brukar blanda i massvis med vit flugsvamp i maten när vi får besök, för att se om alla överlever.
Det kan vara rätt kul ibland, och akutintaget har och göra den kvällen kan jag säga, men vad gör man inte för att sjukvården ska få sin ekonomi på fötter. :)
monac26 november 2008
svartpeppar,färsk ingefära,chili och en hel del olika sorters curry.
Spiskummin och basilika.
Nu har det blivit en hel del kardemumma i maten oxå en tid,hela kapslar ska det vara(Y)
elpatron26 november 2008
Skrivet av elpatron den 26 nov 2008
Jag brukar blanda i massvis med vit flugsvamp i maten när vi får besök, för att se om alla överlever.
Det kan vara rätt kul ibland, och akutintaget har och göra den kvällen kan jag säga, men vad gör man inte för att sjukvården ska få sin ekonomi på fötter. :)
Glömde påpeka att Toppig Giftspindling inte rekommenderas, den är inte så god i matlagning, den ska mixas ner i en Margarita isf... (Y)
Lenkan26 november 2008
Salt, svartpeppar, grillkrydda och citronpeppar är flitigt använt här. Till fläskkött använder jag oftast grillkrydda och citronpeppar, kyckling likaså. Till nötkött vill jag gärna ha vitlök.
ros26 november 2008
svartpeppar, örtsalt, vitlök, egen dill och persilja, paprikapulver, curry m fl
ida8526 november 2008
salt, peppar, grillkrydda, paprikakrydda, dragon, vitlök! Har typ grillkrydda i allt, från lassange till korvstroganoff ! (Y)
Gnurf26 november 2008
Salt, vitpeppar, vitlök, ingefära, paprika, rosmarin, timjan, basilika, salvia, egenblandad curry, chili, honung, soja...Oj jag är nog lite förtjust i kryddor....(L) På sommaren röker jag en hel del fisk i olika varianter...så då blir det enris som krydda....:)
The_mama97mia26 november 2008
Heja Gnurf!
Jag tänker att det beror såklart på vad jag ska laga. Salt o peppar från mina härliga kvarnar såklart, sen vitlök som jag vill ha i nästan allt. Gillar olika örtkryddor med, helst färska. Men som sagt finns inget som är .... universellt.. jag gillar också basilika men vill inte ha det i allt?
Gnurf26 november 2008
Njae...jag kör ju inte samtliga kryddor i varje anrättning (H) Men under en vecka av Kött, Fisk och Fågel på tallriken så brukar det framförallt handla om de ovan uppräknade....:)
irko26 november 2008
Allroundkrydda, curry, vitlök och svartpeppar det är mina favoriter!
keskis26 november 2008
Mina favoritkryddor är nymalen svartpeppar och salt (ur kvarnar), citron och vitlök. Sen är nästan ju alla örtkryddor supergoda också :)
Disen26 november 2008
Salt och svartpeppar är de dominerade kryddorna. Grillkrydda, vitlök, cayenne, aromat...ja man kan räkna upp massvis. Jag är nog lite säsongsmänniska...blir mer av grillkryddan under sommaren. :D
elpatron26 november 2008
Cayenne är bäst. Sen kommer curry som man kan ha som vanlig krydda oxo, sen gillar jag ingefära, koriander, kummin, svartpeppar, chili mycket med.
MissLo26 november 2008
Skrivet av elpatron den 26 nov 2008
Skrivet av elpatron den 26 nov 2008
Jag brukar blanda i massvis med vit flugsvamp i maten när vi får besök, för att se om alla överlever.
Det kan vara rätt kul ibland, och akutintaget har och göra den kvällen kan jag säga, men vad gör man inte för att sjukvården ska få sin ekonomi på fötter. :)
Glömde påpeka att Toppig Giftspindling inte rekommenderas, den är inte så god i matlagning, den ska mixas ner i en Margarita isf... (Y)
(N)Du är så fruktansvärt pinsam Elpatron!!! (N) Kan vi inte få prata mat seriöst här utan att du skall komma med töntiga barnsliga kommentarer. Har du ingen att leka med där hemma ???
elpatron26 november 2008
ML: Sluta käka taggtråd nu...ett gott råd (Y)
Bina8826 november 2008
Soya, vitlök, lök, salt och vitpeppar har jag i det mesta. Sen använder jag spiskumin, basilika, oregano, timjan, curry, honung, vinäger, muskot. Jag älskar att experimentera med kryddningen och ofta blir det riktigt bra:) Lika ofta blir det också något starkt, men då är det ju bara att ha creme fraice, yoghurt eller grädde till hands:p
lindaO26 november 2008
Jag använder också mest salt, svartpeppar och vitlök men ett hett tips som ger alla rätter ett rejärt upppiffande är Spansk peppar! Ta bort kärnorna och finhacka så mycket du vågar använda (½ eller 1/4 brukar räcka).
Ett annat tips till alla havregrynsgröt-älskare är att ha i 1 krm kardemumma i gröten. Hur gott som helst!
Det skulle vara kul att veta vad folk använder sig för kryddor vid matlagning.
Själv använder jag mest örtsalt, svartpeppar, grillkrydda , köttfärskrydda och vitlök när jag lagar mat. :D
(L)Jag bara älskar basilica,vitlök, lök, sen använder jag ofta chipotlepasta
jag brukar använda cayenpeppar i såser och grytor. sen så äre ju salt, vit- o svartpeppar som används :) jag brukar även he i sweetchilisås ibland, det ger en god smak tkr jag ^^
Jag brukar blanda i massvis med vit flugsvamp i maten när vi får besök, för att se om alla överlever.
Det kan vara rätt kul ibland, och akutintaget har och göra den kvällen kan jag säga, men vad gör man inte för att sjukvården ska få sin ekonomi på fötter. :)
svartpeppar,färsk ingefära,chili och en hel del olika sorters curry.
Spiskummin och basilika.
Nu har det blivit en hel del kardemumma i maten oxå en tid,hela kapslar ska det vara(Y)
Jag brukar blanda i massvis med vit flugsvamp i maten när vi får besök, för att se om alla överlever.
Det kan vara rätt kul ibland, och akutintaget har och göra den kvällen kan jag säga, men vad gör man inte för att sjukvården ska få sin ekonomi på fötter. :)
Glömde påpeka att Toppig Giftspindling inte rekommenderas, den är inte så god i matlagning, den ska mixas ner i en Margarita isf... (Y)
Salt, svartpeppar, grillkrydda och citronpeppar är flitigt använt här. Till fläskkött använder jag oftast grillkrydda och citronpeppar, kyckling likaså. Till nötkött vill jag gärna ha vitlök.
svartpeppar, örtsalt, vitlök, egen dill och persilja, paprikapulver, curry m fl
salt, peppar, grillkrydda, paprikakrydda, dragon, vitlök! Har typ grillkrydda i allt, från lassange till korvstroganoff ! (Y)
Salt, vitpeppar, vitlök, ingefära, paprika, rosmarin, timjan, basilika, salvia, egenblandad curry, chili, honung, soja...Oj jag är nog lite förtjust i kryddor....(L) På sommaren röker jag en hel del fisk i olika varianter...så då blir det enris som krydda....:)
Heja Gnurf!
Jag tänker att det beror såklart på vad jag ska laga. Salt o peppar från mina härliga kvarnar såklart, sen vitlök som jag vill ha i nästan allt. Gillar olika örtkryddor med, helst färska. Men som sagt finns inget som är .... universellt.. jag gillar också basilika men vill inte ha det i allt?
Njae...jag kör ju inte samtliga kryddor i varje anrättning (H) Men under en vecka av Kött, Fisk och Fågel på tallriken så brukar det framförallt handla om de ovan uppräknade....:)
Allroundkrydda, curry, vitlök och svartpeppar det är mina favoriter!
Mina favoritkryddor är nymalen svartpeppar och salt (ur kvarnar), citron och vitlök. Sen är nästan ju alla örtkryddor supergoda också :)
Salt och svartpeppar är de dominerade kryddorna. Grillkrydda, vitlök, cayenne, aromat...ja man kan räkna upp massvis. Jag är nog lite säsongsmänniska...blir mer av grillkryddan under sommaren. :D
Cayenne är bäst. Sen kommer curry som man kan ha som vanlig krydda oxo, sen gillar jag ingefära, koriander, kummin, svartpeppar, chili mycket med.
Jag brukar blanda i massvis med vit flugsvamp i maten när vi får besök, för att se om alla överlever.
Det kan vara rätt kul ibland, och akutintaget har och göra den kvällen kan jag säga, men vad gör man inte för att sjukvården ska få sin ekonomi på fötter. :)
Glömde påpeka att Toppig Giftspindling inte rekommenderas, den är inte så god i matlagning, den ska mixas ner i en Margarita isf... (Y)
(N)Du är så fruktansvärt pinsam Elpatron!!! (N) Kan vi inte få prata mat seriöst här utan att du skall komma med töntiga barnsliga kommentarer. Har du ingen att leka med där hemma ???
ML: Sluta käka taggtråd nu...ett gott råd (Y)
Soya, vitlök, lök, salt och vitpeppar har jag i det mesta. Sen använder jag spiskumin, basilika, oregano, timjan, curry, honung, vinäger, muskot. Jag älskar att experimentera med kryddningen och ofta blir det riktigt bra:) Lika ofta blir det också något starkt, men då är det ju bara att ha creme fraice, yoghurt eller grädde till hands:p
Jag använder också mest salt, svartpeppar och vitlök men ett hett tips som ger alla rätter ett rejärt upppiffande är Spansk peppar! Ta bort kärnorna och finhacka så mycket du vågar använda (½ eller 1/4 brukar räcka).
Ett annat tips till alla havregrynsgröt-älskare är att ha i 1 krm kardemumma i gröten. Hur gott som helst!