fish sauce,fransk senap och hackad färsk persilja .:)
och inte minst en favorit: sambal badjak.
MatAnders27 november 2008
Jag är tokig i spiskummin,svartpeppar och på senare tid korianderfrön (torkade) sen massor av bladpersilja.
Prima27 november 2008
Finns så mkt gott... men tyvärr är jag nog ganska trist för jag är insnöad på mina favoriter. Nog ganska vanligt.
Favoriterna är dock helst färska kryddor såsom: lök, vitlök, paprika, tomat, dill o persilja. Använder alla dom förutom persilja väldigt ofta.
Torra kryddfavoriter är: Knorrs Kött o grillkrydda (trots transfetter i den, kan inte låta bli den), grovmalen svartpeppar, salt, curry, cayennepeppar och italiensk salladskrydda. Ibland ingefära. Sällan vitpeppar.
babbs27 november 2008
Salt, vitpeppar, svartpeppar, vitlök, min egen garam masala och min egen currykrydda.
lena232327 november 2008
Jag använder nästan alltid salt, svart eller vit-peppar, cayenne, paprika occh vitlök.
Pytte, pytte lite av sambal oelek brukar sitta rätt bra också!:)
Hade inget speciellt att komma med men jag har aldrig skrivit något här så jag tänkte att någon gång måste vara den första!
systeryster28 november 2008
Tycker om husmanskost, förutom salt, svart- och vitpeppar blir det gärna kryddpepparkorn, lagerblad. Curry om det vankas kyckling eller till fläsk.Gillar även grillkrydda med honungssmak,
vidlökskrydda, Till köttfärsrätter blir det vitlök, oregano, basilika.Timjan, salvia, dragon blir det mer sällan men är gott till speciella maträtter. Svartvinbär och enbär ger en mustig kryddning till maten och passar bra till grytor och stekar så här års.Så är det svärmors lilla hemlighet, som jag nu avslöjat.....ansjovisspad som krydda i jansson förståss men även i köttbullar, steksåser mm
Med olika sorters lökar i lager är nog kryddförådet komplett. Förutom de frysta , persilja ,dill, gräslök, provensalsk blandning.:p
Vetebullen29 november 2008
Hej!
Ja det tycker jag också skulle vara kul att veta.
Jag använder nog mest vitlök, örtsalt, persilja ( egen torkad ),
dragon, mynta ( egen torkad ) och soja. Gör mycket viltkött. :D
fish sauce,fransk senap och hackad färsk persilja .:)
och inte minst en favorit: sambal badjak.
Jag är tokig i spiskummin,svartpeppar och på senare tid korianderfrön (torkade) sen massor av bladpersilja.
Finns så mkt gott... men tyvärr är jag nog ganska trist för jag är insnöad på mina favoriter. Nog ganska vanligt.
Favoriterna är dock helst färska kryddor såsom: lök, vitlök, paprika, tomat, dill o persilja. Använder alla dom förutom persilja väldigt ofta.
Torra kryddfavoriter är: Knorrs Kött o grillkrydda (trots transfetter i den, kan inte låta bli den), grovmalen svartpeppar, salt, curry, cayennepeppar och italiensk salladskrydda. Ibland ingefära. Sällan vitpeppar.
Salt, vitpeppar, svartpeppar, vitlök, min egen garam masala och min egen currykrydda.
Jag använder nästan alltid salt, svart eller vit-peppar, cayenne, paprika occh vitlök.
Pytte, pytte lite av sambal oelek brukar sitta rätt bra också!:)
Hade inget speciellt att komma med men jag har aldrig skrivit något här så jag tänkte att någon gång måste vara den första!
Tycker om husmanskost, förutom salt, svart- och vitpeppar blir det gärna kryddpepparkorn, lagerblad. Curry om det vankas kyckling eller till fläsk.Gillar även grillkrydda med honungssmak,
vidlökskrydda, Till köttfärsrätter blir det vitlök, oregano, basilika.Timjan, salvia, dragon blir det mer sällan men är gott till speciella maträtter. Svartvinbär och enbär ger en mustig kryddning till maten och passar bra till grytor och stekar så här års.Så är det svärmors lilla hemlighet, som jag nu avslöjat.....ansjovisspad som krydda i jansson förståss men även i köttbullar, steksåser mm
Med olika sorters lökar i lager är nog kryddförådet komplett. Förutom de frysta , persilja ,dill, gräslök, provensalsk blandning.:p
Hej!
Ja det tycker jag också skulle vara kul att veta.
Jag använder nog mest vitlök, örtsalt, persilja ( egen torkad ),
dragon, mynta ( egen torkad ) och soja. Gör mycket viltkött. :D