Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kamado

 • ajohan71 7 september 2010

  Hej

  Jag har nyligen köpt en Kamado grill, en Big Green Egg, tokdyr, men attans vad bra maten blir som man lagar på den. Är det någon annan här som också har en Kamado? Det vore kul om vi kunde få ihop en tråd med specifika Kamado tips och Kamado recept.

  Mitt första tips är att ifall du har en Kamado skall du prova att baka pizza på bakstenen! Det blir den godaste pizza jag någonsin ätit!

  Hls

  Johan

 • jerik 7 september 2010

  Va kul att det finns fler "Eggheads" här! Jag har självt haft min Big Green Egg i snart 10 år, jag tog hem dem ifrån USA då jag flyttade hem därifrån efter en längre vistelse där. Så jag har använt den en del ;-) och grillar sedan dess inte längre på någon annan grill. Jag gillar att grilla och slutar inte med det för att vintern eller kylan kommer utan jag grillar året runt. Jag brukar även baka bröd på grillen och blir lika förvånad varje gång över hur gott det blir. I övrigt är nog mitt favoritrecept Chicken Beer-butt som jag lärde mig i USA, men jag råkade springa på en videoversion av det på www.grillglädje.se ifall du är intresserad.

  Vad har du för favoritrecept?

  Hils fra

  Johan (fint namn du har förrästen ;-))

 • chrisq 7 september 2010

  (Y) hej håller med finns ingen bättre grill fick min sons medium då han köpte en large kanon grill o recept finns jättemånga inne på internet . Jag grillar allt på den i stort sett förvånad att inte fler har dessa har 2 kompisar med en sen vet jag inte fler men kommer kanske lycka till  .

 • Josses 7 september 2010

  Vad är det för speciellt med denna grill?
  Har aldrig hört talas om denna.

 • ajohan71 7 september 2010

  Japp, det finns jättemånga fina recept på internet. Jag hade inte sett Grillglädjes videoklipp än, kul att det är någon som arbetar med Kamadogrillning på svenska.

  Mitt favoritrecept än så länge måste nog vara pizza. Där jag gör en pizzadeg enligt vanligt recept, kör på tomatsås och diverse toppings beroende på vad jag har hemma (favoriter är: tomat, lufttorkad skinka, lök, svamp och mozarellaost) och bakar detta på runt 350 grader celsius på bakstenen som i sin tur ligger på plate settern. Sedan lägger jag på lite ruccolasallad eller liknande och serverar. Alla som har fått smaka på detta tycker det är den bästa pizza de någonsin ätit.

 • ajohan71 7 september 2010

  Skrivet av Josses den 7 sep 2010

  Vad är det för speciellt med denna grill?
  Har aldrig hört talas om denna.


  Den stora skillnaden är att den är tillverkad av keramik vilket gör att maten inte torkar ut på samma sätt som den lätt gör på en vanlig grill. Keramiken gör att du får en "mjukare" och jämnare värme. Dessutom kan du lätt reglera temperaturen så att du kan röka saker under lång tid på mycket låga temperaturer (runt 90-100 grader) eller lägga in tillbehör såsom bakstenar för att kunna använda grillen som en stenugn. Kolla in på www.grillglädje.se för att se mer...

 • ajohan71 12 september 2010

  Hittade ännu en som experimenterat en del. http://www.breadtopia.com/2009/06/10/baking-bread-in-a-big-green-egg/ brödet ser ju jättegott ut. Detta skall jag prova snarast.

 • boz1965 12 september 2010

  Skrivet av ajohan71 den 7 sep 2010

  ...Det vore kul om vi kunde få ihop en tråd med specifika Kamado tips och Kamado recept....


  Hade det inte varit bättre att lägga in recepten i MK's receptdatabas istället för i tråden? :)

 • chrisq 12 september 2010

  Skrivet av ajohan71 den 12 sep 2010

  Hittade ännu en som experimenterat en del. http://www.breadtopia.com/2009/06/10/baking-bread-in-a-big-green-egg/ brödet ser ju jättegott ut. Detta skall jag prova snarast.
  :DD hej var en ett fint tips jag fick av dig så mycket gott bröd där fanns tack snälla ska ladda ner din pizza med ha det gott (Y)

 • chrisq 13 september 2010

  :DD

  Skrivet av ajohan71 den 12 sep 2010

  Hittade ännu en som experimenterat en del. http://www.breadtopia.com/2009/06/10/baking-bread-in-a-big-green-egg/ brödet ser ju jättegott ut. Detta skall jag prova snarast.
  :DD har bakat det ikväll gud så gott o så vackert blir till helgen igen haha brände mig när jag skulle skära av det för att provsmaka o åt nästan halva med riktigt smör på testa

 • Marksten 13 september 2010

  Vilken grill! Har aldrig sett en sådan förrut. Funderade på en ny grill till våren och nu får man en stor lust att köpa en sådan. Synd bara att jag förra veckan bytte gasoltub. Får väl grilla upp den först.

 • chrisq 13 september 2010

  {messed} GÖR SÅ O KÖP SEN DENNA ÄR BARA KANON LYCKA TILL

 • ajohan71 25 september 2010

  Jag har nu provat mig fram till ett bra rågbrödsrecept som jag lagt upp här: http://www.matklubben.se/recept/raagbroed_paa_grillen_88950.html

  Attans va gott det blev. :-D

 • chrisq 25 september 2010

  (Y) såg gott ut har sparat det tack

 • ajohan71 27 september 2010

  Har nu provat att "försvenska" den amerikanska efterrätten Peach cobbler. Har du en massa plommon över i trädgården (som många har nu) rekommenderar jag starkt denna fina efterrätt. Passar dessutom utmärkt att lägga på grillen efter att du har grillat din huvudrätt ;-)

  http://www.matklubben.se/recept/plommon_cobbler_89008.html

 • chrisq 27 september 2010

  (L) du är en ängel haha hittar allt kul hos dig ska testa till helgen med plommom hihi ha det gott (Y)

 • chrisq 29 september 2010

  (L) har bakat rågbröd idag till min soppa gud så gott o enkelt tack snälla denna grill är guld värd

 • ajohan71 12 oktober 2010

  Skönt med en grillsäsong som aldrig tar slut! Idag gjorde jag pappas berömda Seekh Kabab på min Big Green Egg och kom på att jag kanske skulle dela med mig av receptet... så nu ligger det här

  http://www.matklubben.se/recept/seekh_kabab_89533.html

 • chrisq 12 oktober 2010

  :DDTACK TACK LIGGER I KOKBOKEN NU

 • ajohan71 17 december 2010

  Dags för julskinka. Givetvis blir den godast på en Big Green Egg. ;-)

  http://www.matklubben.se/recept/grillad_julskinka_91621.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.