Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cocotter

  • 123Linnea 25 november 2009

    Fick vid tillfälle 12 väldigt fina cocotter, som använts väldigt sparsamt. Mest till små smulpajer.

    Det finns tyvärr inte många recept på rätter i cocotter. Några ägg-varianter finns här på siten, och ett par andra rätter därtill.

    Är det för att jag stavar så hiskeligt(?) eller brukar folk inte laga mat i cocotte??

    Det vill ju jag! Har ni tips?

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Sök på timbal ?

  • boz1965 25 november 2009

    Eller med stavningen "kokott". :)

  • The_mama97mia 25 november 2009

    http://www.tasteline.com/Recept/Cocotte_a_la_Jansson

    detta lät gott...
    Tror cocotte är den korrekta stavningen, men jag har inte sökt på kokott. Testa igelkott?
    *skratt*

  • 123Linnea 25 november 2009

    Det var flest träffar på igelkott!!!!!!!

    Är det ingen som bara råkar laga i cocotte då o då som kan berätta lite?

  • boz1965 25 november 2009

    "Kokott" är den vedertagna, svenska stavningen. "Cocotte" är franska. :)

    http://www.ne.se/kokott/1514549

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Skrivet av boz1965 den 25 nov 2009

    "kokott" är den vedertagna, svenska stavningen. "Cocotte" är franska. :)

    http://www.ne.se/kokott/1514549


    Hehe, men det heter väl inte Köksfranska för intet???

  • boz1965 25 november 2009

    :p

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Jag menade bara att det finns många recept på timbal som lämpar sig att laga i cocotte-formar. Litet och elegant.

  • 123Linnea 25 november 2009

    Bra tips! Men jag får nog söka någon annanstans för här fanns inte mycket!

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Det var det jag menade... ska du googla eller kolla på hittarecept,nu eller ngt så kan du använda dig av tre sökord nu då, cocotte, kokott, och timbal

  • 123Linnea 25 november 2009

    Japp!(Y)

  • Gnurf 25 november 2009

    Men herregud...ni är väl ändå inte såna däringa cocotter !!?? :'(

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Demimonde

  • The_mama97mia 25 november 2009

    *fniss* det var ngn som iddes ta reda på det också!

  • boz1965 25 november 2009

    Jag såg det också på Wikipedia, men jag tyckte liksom inte riktigt att det var relevant för ämnet i tråden... :p

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Skrivet av boz1965 den 25 nov 2009

    Jag såg det också på Wikipedia, men jag tyckte liksom inte riktigt att det var relevant för ämnet i tråden... :p


    :p

    två själar en tanke - skäms på dig boz

  • Gnurf 25 november 2009

    Förlåt...ska aldrig mer göra så...hädanefter ska Gnurf alltid hålla sig till ämnet *cross my heart and hope to die* :)

    Men alltså kokotter kan ju användas till mycket, en liten slurk japansk tofusoppa när man kör sushi, minipajer (som Linnea själv praktiserar), bränn av en gratäng i formen, dipsås om man serverar egna frites eller chateau eller rostade rotfrukter, en bärkompott osv osv. Väldigt användbara små rackare det där...(Y)

  • boz1965 25 november 2009

    Seså Gnurfen! Inte gråta nu. Vi förlåter dig. De andra kokotterna kan få en egen tråd. Blir du glad då? :D

  • Gnurf 25 november 2009

    (L)(L)(L)(L)(L)(L)(L) kokotter är verkligen toppen i många olika situationer!!

  • The_mama97mia 25 november 2009

    för att inte tala om kokött
    som är det andra du hittar om du googlar...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.