detta lät gott...
Tror cocotte är den korrekta stavningen, men jag har inte sökt på kokott. Testa igelkott?
*skratt*
123Linnea25 november 2009
Det var flest träffar på igelkott!!!!!!!
Är det ingen som bara råkar laga i cocotte då o då som kan berätta lite?
boz196525 november 2009
"Kokott" är den vedertagna, svenska stavningen. "Cocotte" är franska. :)
http://www.ne.se/kokott/1514549
The_mama97mia25 november 2009
Skrivet av boz1965 den 25 nov 2009
"kokott" är den vedertagna, svenska stavningen. "Cocotte" är franska. :)
http://www.ne.se/kokott/1514549
Hehe, men det heter väl inte Köksfranska för intet???
boz196525 november 2009
:p
The_mama97mia25 november 2009
Jag menade bara att det finns många recept på timbal som lämpar sig att laga i cocotte-formar. Litet och elegant.
123Linnea25 november 2009
Bra tips! Men jag får nog söka någon annanstans för här fanns inte mycket!
The_mama97mia25 november 2009
Det var det jag menade... ska du googla eller kolla på hittarecept,nu eller ngt så kan du använda dig av tre sökord nu då, cocotte, kokott, och timbal
123Linnea25 november 2009
Japp!(Y)
Gnurf25 november 2009
Men herregud...ni är väl ändå inte såna däringa cocotter !!?? :'(
http://sv.wikipedia.org/wiki/Demimonde
The_mama97mia25 november 2009
*fniss* det var ngn som iddes ta reda på det också!
boz196525 november 2009
Jag såg det också på Wikipedia, men jag tyckte liksom inte riktigt att det var relevant för ämnet i tråden... :p
The_mama97mia25 november 2009
Skrivet av boz1965 den 25 nov 2009
Jag såg det också på Wikipedia, men jag tyckte liksom inte riktigt att det var relevant för ämnet i tråden... :p
:p
två själar en tanke - skäms på dig boz
Gnurf25 november 2009
Förlåt...ska aldrig mer göra så...hädanefter ska Gnurf alltid hålla sig till ämnet *cross my heart and hope to die* :)
Men alltså kokotter kan ju användas till mycket, en liten slurk japansk tofusoppa när man kör sushi, minipajer (som Linnea själv praktiserar), bränn av en gratäng i formen, dipsås om man serverar egna frites eller chateau eller rostade rotfrukter, en bärkompott osv osv. Väldigt användbara små rackare det där...(Y)
boz196525 november 2009
Seså Gnurfen! Inte gråta nu. Vi förlåter dig. De andra kokotterna kan få en egen tråd. Blir du glad då? :D
Gnurf25 november 2009
(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L) kokotter är verkligen toppen i många olika situationer!!
The_mama97mia25 november 2009
för att inte tala om kokött
som är det andra du hittar om du googlar...
Fick vid tillfälle 12 väldigt fina cocotter, som använts väldigt sparsamt. Mest till små smulpajer.
Det finns tyvärr inte många recept på rätter i cocotter. Några ägg-varianter finns här på siten, och ett par andra rätter därtill.
Är det för att jag stavar så hiskeligt(?) eller brukar folk inte laga mat i cocotte??
Det vill ju jag! Har ni tips?
Sök på timbal ?
Eller med stavningen "kokott". :)
http://www.tasteline.com/Recept/Cocotte_a_la_Jansson
detta lät gott...
Tror cocotte är den korrekta stavningen, men jag har inte sökt på kokott. Testa igelkott?
*skratt*
Det var flest träffar på igelkott!!!!!!!
Är det ingen som bara råkar laga i cocotte då o då som kan berätta lite?
"Kokott" är den vedertagna, svenska stavningen. "Cocotte" är franska. :)
http://www.ne.se/kokott/1514549
"kokott" är den vedertagna, svenska stavningen. "Cocotte" är franska. :)
http://www.ne.se/kokott/1514549
Hehe, men det heter väl inte Köksfranska för intet???
:p
Jag menade bara att det finns många recept på timbal som lämpar sig att laga i cocotte-formar. Litet och elegant.
Bra tips! Men jag får nog söka någon annanstans för här fanns inte mycket!
Det var det jag menade... ska du googla eller kolla på hittarecept,nu eller ngt så kan du använda dig av tre sökord nu då, cocotte, kokott, och timbal
Japp!(Y)
Men herregud...ni är väl ändå inte såna däringa cocotter !!?? :'(
http://sv.wikipedia.org/wiki/Demimonde
*fniss* det var ngn som iddes ta reda på det också!
Jag såg det också på Wikipedia, men jag tyckte liksom inte riktigt att det var relevant för ämnet i tråden... :p
Jag såg det också på Wikipedia, men jag tyckte liksom inte riktigt att det var relevant för ämnet i tråden... :p
:p
två själar en tanke - skäms på dig boz
Förlåt...ska aldrig mer göra så...hädanefter ska Gnurf alltid hålla sig till ämnet *cross my heart and hope to die* :)
Men alltså kokotter kan ju användas till mycket, en liten slurk japansk tofusoppa när man kör sushi, minipajer (som Linnea själv praktiserar), bränn av en gratäng i formen, dipsås om man serverar egna frites eller chateau eller rostade rotfrukter, en bärkompott osv osv. Väldigt användbara små rackare det där...(Y)
Seså Gnurfen! Inte gråta nu. Vi förlåter dig. De andra kokotterna kan få en egen tråd. Blir du glad då? :D
(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L) kokotter är verkligen toppen i många olika situationer!!
för att inte tala om kokött
som är det andra du hittar om du googlar...