Skulle vilja ha tips på någon god potatisrätt som passar till lammflinta eller älgentrecote.
Har så många recept men sugen på nåt nytt. Kanske du sitter inne med det? (Y)
jimboz21 januari 2010
någon form av Rösti kanske passar, eller varför inte en Potatiskaka :)
Jo, jag skulle oxå satsa på en Rösti...men med ett gäng olika rotfrukter å inte bara potatis...:)
Erajscha21 januari 2010
Ja eller rotfruktskaka med potatis, morot och palsternacka i. (och gräddig och ostig äggstanning) Bakar man den i en klädd brödform får man snygga skivor av den sen också.
The_mama97mia21 januari 2010
Nåt som är otroligt gott är råstekt palsternacka, man kan göra som rårakor på bara det, med salt o peppar på.
Annars - smörslungad mandelpotatis - du kokar mandelpot som vanligt, sen steker du den runtom i smör o siktar på lite ströbröd under stekningen. Toppengott.
MatAnders21 januari 2010
Potatisburgare med dragon i är gott.
The_mama97mia21 januari 2010
Detta har jag tänkt testa snarast, MatMarie blev bjuden på det till nyår och tvingade av värdinnan receptet...
Hej Farmor Inger,
Skär potatis i klyftor och blanda i morötter, palsternacka och kålrot skurna i klyftor. Stek i ugn med lite oliv olja och salt. Uteslut grädde.
Mvh
Höfta på i snön med älgstek o allt annat
Anders
jimboz21 januari 2010
Men se till att det inte är FÖR mycket smak i potatisen..Det är väl ändå köttet som ska framhävas ..
amoz21 januari 2010
Tunnskivade potatis,morötter och palsternacka som du varvar med riven parmesanost och olivolja. Gör en lite lagom hög som du sen sätter i ugnen en stund. Supergott!
Hm jag lånar tråden lite. Jag skulle ha haft potatisgratäng till helstekt karré imorrn men vi har ingen grädde hemma. Vad ska man då göra av potatisen istället? Vi ska äta rostade rotfrukter ikväll så det vill vi inte upprepa så tätt inpå...
Karrén är marinerad i vitlöksolja, soja, peppar, timjan och paprika... om det spelar någon roll.
The_mama97mia23 januari 2010
Pommes Anna - lika gott som potatisgratäng, utan grädde!
Sen fanns det recept på ngt som hette Pommes Boulangere - som pot gratäng men med öl, buljong o vitt vin tror jag det var.
Skulle vilja ha tips på någon god potatisrätt som passar till lammflinta eller älgentrecote.
Har så många recept men sugen på nåt nytt. Kanske du sitter inne med det? (Y)
någon form av Rösti kanske passar, eller varför inte en Potatiskaka :)
Potatiskaka
Jo, jag skulle oxå satsa på en Rösti...men med ett gäng olika rotfrukter å inte bara potatis...:)
Ja eller rotfruktskaka med potatis, morot och palsternacka i. (och gräddig och ostig äggstanning) Bakar man den i en klädd brödform får man snygga skivor av den sen också.
Nåt som är otroligt gott är råstekt palsternacka, man kan göra som rårakor på bara det, med salt o peppar på.
Annars - smörslungad mandelpotatis - du kokar mandelpot som vanligt, sen steker du den runtom i smör o siktar på lite ströbröd under stekningen. Toppengott.
Potatisburgare med dragon i är gott.
Detta har jag tänkt testa snarast, MatMarie blev bjuden på det till nyår och tvingade av värdinnan receptet...
Basilika- och parmensanpotatis
Denna gratäng är jättegod till allt kött!
Hej Farmor Inger,
Skär potatis i klyftor och blanda i morötter, palsternacka och kålrot skurna i klyftor. Stek i ugn med lite oliv olja och salt. Uteslut grädde.
Mvh
Höfta på i snön med älgstek o allt annat
Anders
Men se till att det inte är FÖR mycket smak i potatisen..Det är väl ändå köttet som ska framhävas ..
Tunnskivade potatis,morötter och palsternacka som du varvar med riven parmesanost och olivolja. Gör en lite lagom hög som du sen sätter i ugnen en stund. Supergott!
Det blev lammflinta och den här potatisen
Basilika- och parmensanpotatis
Hm jag lånar tråden lite. Jag skulle ha haft potatisgratäng till helstekt karré imorrn men vi har ingen grädde hemma. Vad ska man då göra av potatisen istället? Vi ska äta rostade rotfrukter ikväll så det vill vi inte upprepa så tätt inpå...
Karrén är marinerad i vitlöksolja, soja, peppar, timjan och paprika... om det spelar någon roll.
Pommes Anna - lika gott som potatisgratäng, utan grädde!
Sen fanns det recept på ngt som hette Pommes Boulangere - som pot gratäng men med öl, buljong o vitt vin tror jag det var.
Pommes Anna
Taget!
En absolut höjdare som alltid gör succé som förrätt är den här enkla skapelsen.
Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.
En absolut höjdare som alltid gör succé som förrätt är den här enkla skapelsen.
Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.
Tack för den ,ser smarrigt ut..
Den ska jag göra någon gång :)