Jag använder seltin, seltin spicy, flingsalt, kvarnsalt och gourmetsalt. Till palten använder jag vanligt salt..Sen har det ju kommit havssalt med oilka smaker ini och de är inte så dumme de heller tycker jag. det finns så otroligt många oilka sorter av all salt nu som är lite "nyttigare".
tina6226 januari 2008
Jag använder sällan salt i maten. Använder ofta grillkryddor då det finns massor av olika blandningar och det är salt i dem.
Okänd26 januari 2008
Jag kör mest med vanligt salt,har även använt flingsalt.
snutten26 januari 2008
Använder mest vanligt salt och flingsalt, men även havssalt och örtsalt
hansdotter26 januari 2008
Himalayasalt i kvarnen, medelhavssalt på bordet, flingsalt i maten och vanligt salt till bak.
Har nu köpt hem ett nytt örtsalt från kryddlagret. Ska bli kul att prova nåt nytt.
anluk26 januari 2008
Använder mest vanligt salt, men har även flingsalt hemma.
MaNi26 januari 2008
Försöker använda Örtsalt ¨så ofta det går eftersom det är mycket nyttigare än "vanligt" salt. Men i vissa maträtter krävs det ändå "vanligt" salt för att få ordentligt med fart på kryddningen. Flingsalt/havssalt använder jag gärna som bordskrydda när jag har gäster eller när jag när jag har bakat bröd som Focaccia.
Men örtsaltet används som sagt mestadels. Försöker även använda örtsalt som kompensation för vanliga buljongtärningar som ju inte ska vara särskilt hälsosamt.
lennali26 januari 2008
Använder vanligt salt och ibland flingsalt.
irrevirre26 januari 2008
Flingsalt och grovt salt från saltkvarn. Jag har även nu salt som jag köpte vid en saltgruva i sydtyskland och det smakar väl inte annorlunda eller är nyttigare heller, men det är roligt att använda det eftersom man har ett minne därifrån.
malincalla26 januari 2008
Vanligt hederligt bordssalt. Mycket ska det vara! Hela min familj är saltomaner.:p
Varvar med buljongtärningar o örtsalt i vegetariska rätter för att sätta lite smak i och med bristen på kött som är en stor smaksättare i sig.
Man ska inte vara rädd för vanligt salt heller eftersom man behöver jodet som är tillsatt, det finns inte i andra "finare" sorter.
Lilljeppe26 januari 2008
Skrivet av tina62 den 26 jan 2008
Jag använder sällan salt i maten. Använder ofta grillkryddor då det finns massor av olika blandningar och det är salt i dem.
Samma här. Använder allroundkrydda och där i finns det salt. Men till ris, potatis och makaroner använder jag vanligt fin salt med jod. Har inte fattat om det ska vara jod eller inte. Men det svaret har väl någon här på klubben
MVH
Lena
MammaModesty26 januari 2008
flingsalt oftast men även vanligt salt och havssalt
evaldo26 januari 2008
Jag använder för det mesta vanligt hederligt salt, men kan vid viss matlagning använda fling- och örtsalt.
jas6527 januari 2008
Rök salt, flingsalt och vanligt salt.
Har märkt på mig själv att jag känner av saltningen har blivit förändrad när jag slutade med att röka cigaretter samt att dricka alkohol. Därför så har mängden salt i min kryddning blivit helt annorlunda.
Aspholme27 januari 2008
Jag börjar må illa om jag äter för lite salt:o
Amber27 januari 2008
Vi använder mest vanligt salt men vi har både fling & havs salt hemma.
Lotten_J28 januari 2008
Jag har blivit väldigt försiktig med att använda vanligt salt eftersom jag använder så många andra kryddor som redan innehåller salt. Salt är det absolut sista jag tillsätter om det ens behövs.
markus28 januari 2008
Kan vara kul att använda salt som dekoration till mindre rätter. Finns Chilisalt, som är rosa och Svart salt för att nämna några. Kan "krydda" till vilken liten, inte allt för iögonfallande, rätt som helst
farmoringer9 mars 2008
Skrivet av jas65 den 27 jan 2008
Rök salt, flingsalt och vanligt salt.
Har märkt på mig själv att jag känner av saltningen har blivit förändrad när jag slutade med att röka cigaretter samt att dricka alkohol. Därför så har mängden salt i min kryddning blivit helt annorlunda.
Röksalt, hur smakar det??
Heisjo9 mars 2008
Vanligt, fling och örtsalt oftast. Annars ska det vara ngt speciellt recept jag hittat!
Vad brukar ni använda för salt??
Jag använder seltin, seltin spicy, flingsalt, kvarnsalt och gourmetsalt. Till palten använder jag vanligt salt..Sen har det ju kommit havssalt med oilka smaker ini och de är inte så dumme de heller tycker jag. det finns så otroligt många oilka sorter av all salt nu som är lite "nyttigare".
Jag använder sällan salt i maten. Använder ofta grillkryddor då det finns massor av olika blandningar och det är salt i dem.
Jag kör mest med vanligt salt,har även använt flingsalt.
Använder mest vanligt salt och flingsalt, men även havssalt och örtsalt
Himalayasalt i kvarnen, medelhavssalt på bordet, flingsalt i maten och vanligt salt till bak.
Har nu köpt hem ett nytt örtsalt från kryddlagret. Ska bli kul att prova nåt nytt.
Använder mest vanligt salt, men har även flingsalt hemma.
Försöker använda Örtsalt ¨så ofta det går eftersom det är mycket nyttigare än "vanligt" salt. Men i vissa maträtter krävs det ändå "vanligt" salt för att få ordentligt med fart på kryddningen. Flingsalt/havssalt använder jag gärna som bordskrydda när jag har gäster eller när jag när jag har bakat bröd som Focaccia.
Men örtsaltet används som sagt mestadels. Försöker även använda örtsalt som kompensation för vanliga buljongtärningar som ju inte ska vara särskilt hälsosamt.
Använder vanligt salt och ibland flingsalt.
Flingsalt och grovt salt från saltkvarn. Jag har även nu salt som jag köpte vid en saltgruva i sydtyskland och det smakar väl inte annorlunda eller är nyttigare heller, men det är roligt att använda det eftersom man har ett minne därifrån.
Vanligt hederligt bordssalt. Mycket ska det vara! Hela min familj är saltomaner.:p
Varvar med buljongtärningar o örtsalt i vegetariska rätter för att sätta lite smak i och med bristen på kött som är en stor smaksättare i sig.
Man ska inte vara rädd för vanligt salt heller eftersom man behöver jodet som är tillsatt, det finns inte i andra "finare" sorter.
Jag använder sällan salt i maten. Använder ofta grillkryddor då det finns massor av olika blandningar och det är salt i dem.
Samma här. Använder allroundkrydda och där i finns det salt. Men till ris, potatis och makaroner använder jag vanligt fin salt med jod. Har inte fattat om det ska vara jod eller inte. Men det svaret har väl någon här på klubben
MVH
Lena
flingsalt oftast men även vanligt salt och havssalt
Jag använder för det mesta vanligt hederligt salt, men kan vid viss matlagning använda fling- och örtsalt.
Rök salt, flingsalt och vanligt salt.
Har märkt på mig själv att jag känner av saltningen har blivit förändrad när jag slutade med att röka cigaretter samt att dricka alkohol. Därför så har mängden salt i min kryddning blivit helt annorlunda.
Jag börjar må illa om jag äter för lite salt:o
Vi använder mest vanligt salt men vi har både fling & havs salt hemma.
Jag har blivit väldigt försiktig med att använda vanligt salt eftersom jag använder så många andra kryddor som redan innehåller salt. Salt är det absolut sista jag tillsätter om det ens behövs.
Kan vara kul att använda salt som dekoration till mindre rätter. Finns Chilisalt, som är rosa och Svart salt för att nämna några. Kan "krydda" till vilken liten, inte allt för iögonfallande, rätt som helst
Rök salt, flingsalt och vanligt salt.
Har märkt på mig själv att jag känner av saltningen har blivit förändrad när jag slutade med att röka cigaretter samt att dricka alkohol. Därför så har mängden salt i min kryddning blivit helt annorlunda.
Röksalt, hur smakar det??
Vanligt, fling och örtsalt oftast. Annars ska det vara ngt speciellt recept jag hittat!