Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

SVENSKT

  • florin 27 mars 2010

    Ostkaka!! Absolut (hihi) svenskt, både småländskt och västgötskt (å där vrickar vi tungan). Den godaste kalasmat som finns, enligt min man!(Y)

  • amoz 27 mars 2010

    Skrivet av bab_san den 27 mar 2010

    DET Svenska är sill o potatis ..eller strömming som dom säger överallt utom i Blekinge
    och osthyvlen är Norsk ..



    Det är väl så att det finns en gräns någonstans där sillen byter namn till strömming!!!

  • FruAst 27 mars 2010

    Svenskt är att blanda sött och surt och salt samtidigt i maten. Det gör nästan bara vi och kineserna. T.ex. inlagd sill, dillkött, bruna bönor mm. sånt som är gammal husmanskost.

  • siggemums 27 mars 2010

    Skrivet av amoz den 27 mar 2010

    Skrivet av bab_san den 27 mar 2010

    DET Svenska är sill o potatis ..eller strömming som dom säger överallt utom i Blekinge
    och osthyvlen är Norsk ..



    Det är väl så att det finns en gräns någonstans där sillen byter namn till strömming!!!


    Ja, Sill eller Strömming är samma art men den ändrar utseende på beroende på var den simmar. I Östersjön blir fisken mindre och mindre fet än om den simmar i Västerhavet.
    Gränsen går norr om Kristianopel i nordöstra Blekinge där den kallas strömming fångas den längre söderut och på västkusten kallas den sill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.