Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

fläskkött i fryset, när blir det för gammalt?

 • chrisq 24 april 2012

  (Y) skulle aldrig ätit den skink steken finns ju vägledning på hur länge det ska frysas o jag gör inga undan tag har en lista på allt som tillagas o läggs i frysen middag efter det {laugh}

 • amoz 24 april 2012

  Skrivet av Mistys den 22 apr 2012

  Skrivet av amoz den 21 apr 2012

  Jag blir också väldigt irriterad på denna hysteri om när mat är ätlig eller ej med den enda vägledning på vilket datum det står på. Vi är ju alla begåvade med mycket fina lukt och smaksinnen, så använd dem vet ja!!!
  Läste just en artikel som handlade om ägg och där stod att i många andra länder förvarar man ägg i rumstemperatur ( det gjorde vi hemma då jag var barn ) och de höll sig gott och väl en månad. Med detta förstår vi ju att hållbarheten måste vara ännu längre i kylskåp.
  Det är alldeles på tok för mycket riktig och ätlig mat som kastas i vårt land.


  Datumet som står på ägg är bäst före i rumstemperatur. Många butiker förvarar inte ägg i kyl. Fortfarande är det bäst före och äggen kan vara perfekta även efter datumet. Förvarar man äggen i kyl när man kommer hem kan man själv skriva ditt en månad till på datumet, för ägg placerade i kylar har ett bäst före datum en månad senare. Fortfarande bäst före. Slå upp det i en kopp om man är osäker innan det går i ex smeten.

  Har hört att man diskuterat att ha två datum på ägg men blir väl för krångligt. Undra hur många ägg som går i soporna pga av okunskap.  (Y)(Y)

 • husmusen88 25 april 2012

  Ett väldigt lätt sätt att kolla om äggen är ätbara är att lägga dem i en bunke med vatten.
  Ligger äggen på botten, då är de ätbara som de är.
  Flyter äggen strax ovanför nära mitten, då kan man fortfarande äta dem stekta eller kokta, men man kan inte baka med dem.
  Ligger äggen och guppar vid ytan så kasta dem försiktigt, de är fyllda med gas som man inte vill släppa ut.


  Just fläskkött är jag väldigt försiktig med, luktar det minsta konstigt så åker det i tunnan. Fett fläskkött håller runt 6 månader i frysen, är det bra förpackat i vakuum kan det hålla lite längre.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.