Jag gör ibland en fiskgryta med lök, purjolök och palsternacka som kokas i kycklingbuljong. För att få en vit sås tömmer jag i en burk lätt creme fraiche varvid det skär sig så att såsen blir grynig. :@ Hur ska jag bära mig åt för att få en jämn slät sås? Någon kanske kan tipsa om ett recept på fiskgryta med creme fraiche som jag kan modifiera efter mina ingredienser.
matnjutaren17 juni 2008
Kolla in detta fina recept från Quinne (Y)
http://www.matklubben.se/recept/queen-ingelas_goda_fiskgryta_6203.html
kan du säkert, modifiera till. :p
Lycka till! :D
zonale17 juni 2008
Lättcremefraichen har en tendens att skära sig och jag tycker att det verkar bli olika beroende på vilka andra ingredienser man använder. Den helfeta produkten tål kokning bättre. S:)ök på fisk eller fiskgryta så får du säkert upp många olika förslag.
matnjutaren17 juni 2008
fast där är ju, förvisso grädde oxå me...:p
irko17 juni 2008
Hej Karlgunnarpetter!
Jag jobbar i ett skolkök som kokerska och har fått lära att man ska reda av grytor som innehåller lök medans grytan ännu är kall annars skär det sig.
Alltså ha i creme fraiche från början eller red med nån mjölblandning dvs maizena eller vetemjöl medans alla ingredienser är kalla. Lycka till!
m v h Inger.:D
matnjutaren17 juni 2008
Skrivet av matnjutaren den 17 jun 2008
Kolla in detta fina recept från Quinne (Y)
http://www.matklubben.se/recept/queen-ingelas_goda_fiskgryta_6203.html
kan du säkert, modifiera till. :p
Lycka till! :D
F´låt QUEENE..:( jag stavade som en "kratta" ..(N)
zonale17 juni 2008
Tack du norrbacka:). Även jag, gamla människan drar nytta av ditt råd(Y)
farmoringer17 juni 2008
Jag som har fått för mig att det är palsternackan som gör att det ser grynigt ut. Som om det skurit sig...
matnjutaren17 juni 2008
Trodde precis som du farmoringer. :o
Men se där, man lär sig så länge man lever! :)
jas6517 juni 2008
Men står det inte på creme fraiche' att denna produkt kan man koka och på vissa så kan man inte koka.
Mvh
Höfta mera bland creme fraiche burkarna för det finns mycket goda smaker bland dem.
farmoringer17 juni 2008
Skrivet av jas65 den 17 jun 2008
Men står det inte på creme fraiche' att denna produkt kan man koka och på vissa så kan man inte koka.
Mvh
Höfta mera bland creme fraiche burkarna för det finns mycket goda smaker bland dem.
Det gör det men ibland så måste man reda direkt i cremefraichen för att det inte ska skära sig, tex. när det ska vara tomat i också........
Men jag tror fortfarande att det är palsternackan som gör att det skär sig.
The_mama97mia17 juni 2008
Men.. skäll inte på den stackars palsternackan? Den är ju söt???? *S*
Jag har inte varit med om problemet, men tror på att reda, samt att kanske de fetare varianterna av C F är bättre...... Just för gryta
farmoringer17 juni 2008
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
monac17 juni 2008
alternativet är att servera crene fr. till grytan/soppan som "klick" pricken över i:et....
kanske lite pepparrot ,saffran,hackad dill, eller vitlök i.
ser inte trevligt ut när det skurit sig, åså kan var & en bestämma hur mycket fet man vill ha!
lenajeanette17 juni 2008
Använd en högre fetthalt på creme fraichen, ta lite mindre istället om du tänker på fetthalten och red av grytan med lite mjöl eller maizena.
jas6517 juni 2008
Skrivet av farmoringer den 17 jun 2008
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
Önske tänkande bara eller :) att det är en han ( skoja bara)
Mvh
Höfta mera bland palsternacker
The_mama97mia17 juni 2008
Skrivet av jas65 den 17 jun 2008
Skrivet av farmoringer den 17 jun 2008
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
Önske tänkande bara eller :) att det är en han ( skoja bara)
Mvh
Höfta mera bland palsternacker
O den som äter palsternackor han går inte av för hackor....
Sen finns det en lite kul grej... En sorts palsternack heter nämligen "halvlång student". Och då har vi ett bevingat ord till detta - nämligen - "VAR BOR HAN????"
pia6117 juni 2008
Det brukar räcka att reda av den, tycker jag om det har skärt sig. Men som flera skriver, ju lägre fetthalt ju lättare skär det sig!
jas6517 juni 2008
Skrivet av mama97mia den 17 jun 2008
Skrivet av jas65 den 17 jun 2008
Skrivet av farmoringer den 17 jun 2008
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
Önske tänkande bara eller :) att det är en han ( skoja bara)
Mvh
Höfta mera bland palsternacker
O den som äter palsternackor han går inte av för hackor....
Sen finns det en lite kul grej... En sorts palsternack heter nämligen "halvlång student". Och då har vi ett bevingat ord till detta - nämligen - "VAR BOR HAN????"
Jag har hört på ryktes vägar att bor i Hult i Småland och är halvbror till Patric som gör Burek med Elisabeth i Hästveda.
monac18 juni 2008
Skrivet av karlgunnarpeter den 17 jun 2008
Jag gör ibland en fiskgryta med lök, purjolök och palsternacka som kokas i kycklingbuljong. För att få en vit sås tömmer jag i en burk lätt creme fraiche varvid det skär sig så att såsen blir grynig. :@ Hur ska jag bära mig åt för att få en jämn slät sås? Någon kanske kan tipsa om ett recept på fiskgryta med creme fraiche som jag kan modifiera efter mina ingredienser.
Tror det kan vara löken som hjälper till så att din soppa skär sig:o oxå,förutom palsternackan
om du gör själva såsen med fodnd/buljon & creme cr. så kan ju rotfrukter& löken(som du fräst i en annan gryta.) gå i sedan, samt fisken precis strax innan det är klart. Eller byt ut den mot gammal hederlig vispgrädde(behövs inte mycket för att förhöjja smakerna)
servera en turkisk yoghurt TILL,smaksatt med rivet limeskal.
Gör ofta fisksoppa/gryta & brukar gå tillväga ungefär så....
Jag gör ibland en fiskgryta med lök, purjolök och palsternacka som kokas i kycklingbuljong. För att få en vit sås tömmer jag i en burk lätt creme fraiche varvid det skär sig så att såsen blir grynig. :@ Hur ska jag bära mig åt för att få en jämn slät sås? Någon kanske kan tipsa om ett recept på fiskgryta med creme fraiche som jag kan modifiera efter mina ingredienser.
Kolla in detta fina recept från Quinne (Y)
http://www.matklubben.se/recept/queen-ingelas_goda_fiskgryta_6203.html
kan du säkert, modifiera till. :p
Lycka till! :D
Lättcremefraichen har en tendens att skära sig och jag tycker att det verkar bli olika beroende på vilka andra ingredienser man använder. Den helfeta produkten tål kokning bättre. S:)ök på fisk eller fiskgryta så får du säkert upp många olika förslag.
fast där är ju, förvisso grädde oxå me...:p
Hej Karlgunnarpetter!
Jag jobbar i ett skolkök som kokerska och har fått lära att man ska reda av grytor som innehåller lök medans grytan ännu är kall annars skär det sig.
Alltså ha i creme fraiche från början eller red med nån mjölblandning dvs maizena eller vetemjöl medans alla ingredienser är kalla. Lycka till!
m v h Inger.:D
Kolla in detta fina recept från Quinne (Y)
http://www.matklubben.se/recept/queen-ingelas_goda_fiskgryta_6203.html
kan du säkert, modifiera till. :p
Lycka till! :D
F´låt QUEENE..:( jag stavade som en "kratta" ..(N)
Tack du norrbacka:). Även jag, gamla människan drar nytta av ditt råd(Y)
Jag som har fått för mig att det är palsternackan som gör att det ser grynigt ut. Som om det skurit sig...
Trodde precis som du farmoringer. :o
Men se där, man lär sig så länge man lever! :)
Men står det inte på creme fraiche' att denna produkt kan man koka och på vissa så kan man inte koka.
Mvh
Höfta mera bland creme fraiche burkarna för det finns mycket goda smaker bland dem.
Men står det inte på creme fraiche' att denna produkt kan man koka och på vissa så kan man inte koka.
Mvh
Höfta mera bland creme fraiche burkarna för det finns mycket goda smaker bland dem.
Det gör det men ibland så måste man reda direkt i cremefraichen för att det inte ska skära sig, tex. när det ska vara tomat i också........
Men jag tror fortfarande att det är palsternackan som gör att det skär sig.
Men.. skäll inte på den stackars palsternackan? Den är ju söt???? *S*
Jag har inte varit med om problemet, men tror på att reda, samt att kanske de fetare varianterna av C F är bättre...... Just för gryta
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
alternativet är att servera crene fr. till grytan/soppan som "klick" pricken över i:et....
kanske lite pepparrot ,saffran,hackad dill, eller vitlök i.
ser inte trevligt ut när det skurit sig, åså kan var & en bestämma hur mycket fet man vill ha!
Använd en högre fetthalt på creme fraichen, ta lite mindre istället om du tänker på fetthalten och red av grytan med lite mjöl eller maizena.
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
Önske tänkande bara eller :) att det är en han ( skoja bara)
Mvh
Höfta mera bland palsternacker
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
Önske tänkande bara eller :) att det är en han ( skoja bara)
Mvh
Höfta mera bland palsternacker
O den som äter palsternackor han går inte av för hackor....
Sen finns det en lite kul grej... En sorts palsternack heter nämligen "halvlång student". Och då har vi ett bevingat ord till detta - nämligen - "VAR BOR HAN????"
Det brukar räcka att reda av den, tycker jag om det har skärt sig. Men som flera skriver, ju lägre fetthalt ju lättare skär det sig!
Jag skäller inte på palsternackan men han, för visst är det en han?, är lite lurig när han kokat länge och man ska slänga i cremefraichen.....
Önske tänkande bara eller :) att det är en han ( skoja bara)
Mvh
Höfta mera bland palsternacker
O den som äter palsternackor han går inte av för hackor....
Sen finns det en lite kul grej... En sorts palsternack heter nämligen "halvlång student". Och då har vi ett bevingat ord till detta - nämligen - "VAR BOR HAN????"
Jag har hört på ryktes vägar att bor i Hult i Småland och är halvbror till Patric som gör Burek med Elisabeth i Hästveda.
Jag gör ibland en fiskgryta med lök, purjolök och palsternacka som kokas i kycklingbuljong. För att få en vit sås tömmer jag i en burk lätt creme fraiche varvid det skär sig så att såsen blir grynig. :@ Hur ska jag bära mig åt för att få en jämn slät sås? Någon kanske kan tipsa om ett recept på fiskgryta med creme fraiche som jag kan modifiera efter mina ingredienser.
Tror det kan vara löken som hjälper till så att din soppa skär sig:o oxå,förutom palsternackan
om du gör själva såsen med fodnd/buljon & creme cr. så kan ju rotfrukter& löken(som du fräst i en annan gryta.) gå i sedan, samt fisken precis strax innan det är klart. Eller byt ut den mot gammal hederlig vispgrädde(behövs inte mycket för att förhöjja smakerna)
servera en turkisk yoghurt TILL,smaksatt med rivet limeskal.
Gör ofta fisksoppa/gryta & brukar gå tillväga ungefär så....
(Y)