Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Problem med kycklingfileer

  • famsallstrom 6 september 2008

    Hur mycket ska en kycklingfile väga? Oftast står det i recepten hur många fileer och inte vikten. Jag köpte 1 kg djupfrysta kycklingfileer, en file vägde 350. :o

  • anluk 6 september 2008

    Brukar man inte räkna att en file brukar väga 250 gram????

  • anluk 6 september 2008

    Men som sagt ibland är ju fileerna så stora att man kan tro det är strutsfileer så det är lite förvirrande. :o

  • zelonica 6 september 2008

    Hej! :)
    Oftast nu för tiden är det bara 4 st fileér på 1 kg, iaf på de billigare sorterna och det är ju dom man köper pga de billigare priserna :)
    Och då kan det vara 2 st som väger 300-375g och 2 som väger 150-250g det är så olika.
    Står det i ett recept att du ska ha 1 kycklingfilé tex, så tror jag inte det har så stor betydelse om den väger 250g eller 350g , det är förmodligen upp till dig själv om du tror att det räcker eller inte.

    Ha en bra dag och lycka till nästa gång du ska göra kycklingfilé (Y)

    :D:D:D

  • farmoringer 6 september 2008

    Kanske lättare då att titta på hur många personer receptet ska vara till så får man räkna gram istället för styck..

  • Okänd 6 september 2008

    Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
    Tummen upp för kycklingfileer(Y)

  • famsallstrom 6 september 2008

    Tack snälla ni för tips och förslag! Man blir ibland osäker fast man har vana vid spisen sen många år tillbaka. Påsen med de frysta kycklingfileerna som jag sist köpte innehöll 3 st fileer som vägde tillsammans 1 kg. Kunde det vara höna, tänkte jag. :D :D

  • irrevirre 6 september 2008

    Skrivet av Liliane den 6 sep 2008

    Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
    Tummen upp för kycklingfileer(Y)


    Ja jag blir tokig när man öppnar påsen och där ligger 4 enorma filéer. Jag vill ha flera mindre liksom du.
    (Hur ser de jättekycklingarna ut? Består de bara av stora lår eller??)

  • Okänd 6 september 2008

    Skrivet av IrreVirre den 6 sep 2008

    Skrivet av Liliane den 6 sep 2008

    Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
    Tummen upp för kycklingfileer(Y)


    Ja jag blir tokig när man öppnar påsen och där ligger 4 enorma filéer. Jag vill ha flera mindre liksom du.
    (Hur ser de jättekycklingarna ut? Består de bara av stora lår eller??)

    Haha, ja ibland undrar man vad det är som ligger där i påsen.

  • zelonica 6 september 2008

    Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
    Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)

  • marwis 6 september 2008

    >Kycklingfiléerna, de större man köper, är inte lår utan bröstfilé. Annars hade man verkligen kunnat undra:'(

  • famsallstrom 6 september 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
    Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)



    Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.

  • zelonica 6 september 2008

    Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
    Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)



    Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.


    Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..

  • famsallstrom 6 september 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
    Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)



    Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.


    Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..


    Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.

  • monac 6 september 2008

    trixigt verkar det vara...:o
    Köper oftas färsk...tycker den frysta är mer eller mindre som ett lotteri...(samma gäller lax)

  • sos1 7 september 2008

    Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
    Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)



    Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.


    Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..


    Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.

  • irko 7 september 2008

    VARFÖR måste dessa påsar vara så gjorda att man inte kan se innehållet? Vad är det för fel på en genomskinlig plastpåse. Dumt eller hur?

  • sos1 7 september 2008

    Skrivet av sos1 den 7 sep 2008

    Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008

    Skrivet av zelonica den 6 sep 2008

    Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
    Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)



    Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.


    Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..


    Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.

  • famsallstrom 7 september 2008

    Skrivet av norrbacka den 7 sep 2008

    VARFÖR måste dessa påsar vara så gjorda att man inte kan se innehållet? Vad är det för fel på en genomskinlig plastpåse. Dumt eller hur?


    Det hade varit bra, genomskinliga plastpåsar (Y)

  • monac 8 september 2008

    men att det är ett 2 cm tjockt glaserat is lager på kan man kanske ändå inte se!
    Ska kolla och tina & laga en påse,väga och kolla hur mycket "riktig kyckling" det faktiskt är nästa gång...
    Inbillar mig att det är svårare att s.a.s. fuska med färsk kyckling & att svenska producenter är mindre vinst giriga...men det kanske bara är en myt det med?:'(

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.