Hur mycket ska en kycklingfile väga? Oftast står det i recepten hur många fileer och inte vikten. Jag köpte 1 kg djupfrysta kycklingfileer, en file vägde 350. :o
anluk6 september 2008
Brukar man inte räkna att en file brukar väga 250 gram????
anluk6 september 2008
Men som sagt ibland är ju fileerna så stora att man kan tro det är strutsfileer så det är lite förvirrande. :o
zelonica6 september 2008
Hej! :)
Oftast nu för tiden är det bara 4 st fileér på 1 kg, iaf på de billigare sorterna och det är ju dom man köper pga de billigare priserna :)
Och då kan det vara 2 st som väger 300-375g och 2 som väger 150-250g det är så olika.
Står det i ett recept att du ska ha 1 kycklingfilé tex, så tror jag inte det har så stor betydelse om den väger 250g eller 350g , det är förmodligen upp till dig själv om du tror att det räcker eller inte.
Ha en bra dag och lycka till nästa gång du ska göra kycklingfilé (Y)
:D:D:D
farmoringer6 september 2008
Kanske lättare då att titta på hur många personer receptet ska vara till så får man räkna gram istället för styck..
Okänd6 september 2008
Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
Tummen upp för kycklingfileer(Y)
famsallstrom6 september 2008
Tack snälla ni för tips och förslag! Man blir ibland osäker fast man har vana vid spisen sen många år tillbaka. Påsen med de frysta kycklingfileerna som jag sist köpte innehöll 3 st fileer som vägde tillsammans 1 kg. Kunde det vara höna, tänkte jag. :D :D
irrevirre6 september 2008
Skrivet av Liliane den 6 sep 2008
Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
Tummen upp för kycklingfileer(Y)
Ja jag blir tokig när man öppnar påsen och där ligger 4 enorma filéer. Jag vill ha flera mindre liksom du.
(Hur ser de jättekycklingarna ut? Består de bara av stora lår eller??)
Okänd6 september 2008
Skrivet av IrreVirre den 6 sep 2008
Skrivet av Liliane den 6 sep 2008
Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
Tummen upp för kycklingfileer(Y)
Ja jag blir tokig när man öppnar påsen och där ligger 4 enorma filéer. Jag vill ha flera mindre liksom du.
(Hur ser de jättekycklingarna ut? Består de bara av stora lår eller??)
Haha, ja ibland undrar man vad det är som ligger där i påsen.
zelonica6 september 2008
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
marwis6 september 2008
>Kycklingfiléerna, de större man köper, är inte lår utan bröstfilé. Annars hade man verkligen kunnat undra:'(
famsallstrom6 september 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
zelonica6 september 2008
Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
famsallstrom6 september 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.
monac6 september 2008
trixigt verkar det vara...:o
Köper oftas färsk...tycker den frysta är mer eller mindre som ett lotteri...(samma gäller lax)
sos17 september 2008
Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.
irko7 september 2008
VARFÖR måste dessa påsar vara så gjorda att man inte kan se innehållet? Vad är det för fel på en genomskinlig plastpåse. Dumt eller hur?
sos17 september 2008
Skrivet av sos1 den 7 sep 2008
Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Skrivet av famsallstrom den 6 sep 2008
Skrivet av zelonica den 6 sep 2008
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.
famsallstrom7 september 2008
Skrivet av norrbacka den 7 sep 2008
VARFÖR måste dessa påsar vara så gjorda att man inte kan se innehållet? Vad är det för fel på en genomskinlig plastpåse. Dumt eller hur?
Det hade varit bra, genomskinliga plastpåsar (Y)
monac8 september 2008
men att det är ett 2 cm tjockt glaserat is lager på kan man kanske ändå inte se!
Ska kolla och tina & laga en påse,väga och kolla hur mycket "riktig kyckling" det faktiskt är nästa gång...
Inbillar mig att det är svårare att s.a.s. fuska med färsk kyckling & att svenska producenter är mindre vinst giriga...men det kanske bara är en myt det med?:'(
Hur mycket ska en kycklingfile väga? Oftast står det i recepten hur många fileer och inte vikten. Jag köpte 1 kg djupfrysta kycklingfileer, en file vägde 350. :o
Brukar man inte räkna att en file brukar väga 250 gram????
Men som sagt ibland är ju fileerna så stora att man kan tro det är strutsfileer så det är lite förvirrande. :o
Hej! :)
Oftast nu för tiden är det bara 4 st fileér på 1 kg, iaf på de billigare sorterna och det är ju dom man köper pga de billigare priserna :)
Och då kan det vara 2 st som väger 300-375g och 2 som väger 150-250g det är så olika.
Står det i ett recept att du ska ha 1 kycklingfilé tex, så tror jag inte det har så stor betydelse om den väger 250g eller 350g , det är förmodligen upp till dig själv om du tror att det räcker eller inte.
Ha en bra dag och lycka till nästa gång du ska göra kycklingfilé (Y)
:D:D:D
Kanske lättare då att titta på hur många personer receptet ska vara till så får man räkna gram istället för styck..
Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
Tummen upp för kycklingfileer(Y)
Tack snälla ni för tips och förslag! Man blir ibland osäker fast man har vana vid spisen sen många år tillbaka. Påsen med de frysta kycklingfileerna som jag sist köpte innehöll 3 st fileer som vägde tillsammans 1 kg. Kunde det vara höna, tänkte jag. :D :D
Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
Tummen upp för kycklingfileer(Y)
Ja jag blir tokig när man öppnar påsen och där ligger 4 enorma filéer. Jag vill ha flera mindre liksom du.
(Hur ser de jättekycklingarna ut? Består de bara av stora lår eller??)
Ja,ibland är det riktiga bumlingar i påsarna.....Jag föredrar hellre de som är mindre.
Tummen upp för kycklingfileer(Y)
Ja jag blir tokig när man öppnar påsen och där ligger 4 enorma filéer. Jag vill ha flera mindre liksom du.
(Hur ser de jättekycklingarna ut? Består de bara av stora lår eller??)
Haha, ja ibland undrar man vad det är som ligger där i påsen.
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
>Kycklingfiléerna, de större man köper, är inte lår utan bröstfilé. Annars hade man verkligen kunnat undra:'(
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.
trixigt verkar det vara...:o
Köper oftas färsk...tycker den frysta är mer eller mindre som ett lotteri...(samma gäller lax)
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.
VARFÖR måste dessa påsar vara så gjorda att man inte kan se innehållet? Vad är det för fel på en genomskinlig plastpåse. Dumt eller hur?
Dom sprutar in en massa vatten i de billigare märkerna så därför blir de stora, det märks även när man tillagar dom.. jämnför man med tex kronfågel, så är det märket mycket köttigare än de billiga märkerna. Så i slutändan kanske det inte blir något billigare iaf, man betalar bara för en massa vatten.. :o
Så för kronfågel (som oxå har mindre filébitar).. (Y)
Är precis klar med min kyckling och gissa vad ? ! Jo, kyckligen krympte rejält. Mina stora kycklingfileer var just kronfågel, svensk kyckling.
Jo dom sprutar nog i lite vatten i dom oxå fast inte i lika stora mängder..
Det är nog så, tyvärr! Men jag håller med dig, billigt är inte alltid bäst.
VARFÖR måste dessa påsar vara så gjorda att man inte kan se innehållet? Vad är det för fel på en genomskinlig plastpåse. Dumt eller hur?
Det hade varit bra, genomskinliga plastpåsar (Y)
men att det är ett 2 cm tjockt glaserat is lager på kan man kanske ändå inte se!
Ska kolla och tina & laga en påse,väga och kolla hur mycket "riktig kyckling" det faktiskt är nästa gång...
Inbillar mig att det är svårare att s.a.s. fuska med färsk kyckling & att svenska producenter är mindre vinst giriga...men det kanske bara är en myt det med?:'(