Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

röda vinbär

  • Josses 31 juli 2011

    Skrivet av Roggan den 19 jul 2011

    Skrivet av safir74 den 19 jul 2011

    Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!


    Klart du kan använda de frysta bären. Bär håller länge i frysen - flera år. Då får du nog tyvärr tillsätta konserveringsmedel om du ska få saften att hålla... Har samma problem - dåligt med plats. Tillsätter Atamon (på flaska - mycket smidigt istället för att använda "pulverkonserveringsmedel").
    Du kan även frysa saften i sirapsflaskor eller i burkar, beroende på vad d du har till hands. Då behöver du inte tillsätta något konserveringsmedel. Bara blanda saften med sockret och frysa in.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.