Jag har gjort den här goda kakan några gånger. Långpannekaka med saftig vinbärstopping heter den; receptinfogningen tycks inte fungera. Det finns ett recept på Sommarpudding, som jag brukar göra med hallon, röda och svarta vinbär.
ia-5818 juli 2011
hej Jag brukar laga en kräm med jordgubbar,röda vinbär,hallon,lite körsbär.
Mycket god med glass eller mjölk
123Linnea19 juli 2011
Apropå inläggningar - om du har fler bär är ju Rom... nej, men vad sjutton, jag tappade ordet... Romtopf eller nåt. I vilket fall tar man bär och frukt i den ordning de blir mogna och lägger i rom.
Amika19 juli 2011
Romtopf, jag hittade en jättebra sida som beskriver hur man gör det! :)
Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!
Roggan19 juli 2011
Skrivet av safir74 den 19 jul 2011
Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!
Klart du kan använda de frysta bären. Bär håller länge i frysen - flera år. Då får du nog tyvärr tillsätta konserveringsmedel om du ska få saften att hålla... Har samma problem - dåligt med plats. Tillsätter Atamon (på flaska - mycket smidigt istället för att använda "pulverkonserveringsmedel").
safir7419 juli 2011
Skrivet av Roggan den 19 jul 2011
Skrivet av safir74 den 19 jul 2011
Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!
Klart du kan använda de frysta bären. Bär håller länge i frysen - flera år. Då får du nog tyvärr tillsätta konserveringsmedel om du ska få saften att hålla... Har samma problem - dåligt med plats. Tillsätter Atamon (på flaska - mycket smidigt istället för att använda "pulverkonserveringsmedel").
Åh, vad bra. Tack så mycket då kan jag göra saft på bären som är på buskarna först. :)
Det börjar bli dags att plocka dom.
mjao19 juli 2011
Hej!
Jag har hittat ett kul recept på Dansukkers hemsida. I vår familj kallar vi det för "vinbärslingon" men det heter som följer:
Skölj och rensa bären. Koka bären och socker i 15 min. Skumma. Tillsätt kryddorna och ättikan och sjud i 30 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Salladsvinbär är ett annorlunda tillbehör till maten istället för chutney, gele och lingonsylt
sikaal20 juli 2011
Skrivet av mjao den 19 jul 2011
Hej!
Jag har hittat ett kul recept på Dansukkers hemsida. I vår familj kallar vi det för "vinbärslingon" men det heter som följer:
Skölj och rensa bären. Koka bären och socker i 15 min. Skumma. Tillsätt kryddorna och ättikan och sjud i 30 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Salladsvinbär är ett annorlunda tillbehör till maten istället för chutney, gele och lingonsylt
(Y)Skulle precis tipsa om detta! Det är ett jättegott tillbehör till det mesta!
kgg21 juli 2011
När Ni bakar ex. blåbärsmuffins, byt ut blåbären mot vinbär.
Muffinsen blir lite "syrligare" men smakar jättegott.
mialund21 juli 2011
Hej!
Jag brukar göra en marmelad på röda vinbär och så blandar i lite hallon eller jordgubbar eller båda sorterna. Lättaste receptet att göra marmelad, är att köpa en påse röd melantin och följa receptet på baksidan av deras påse.
OBS! Om man inte vill ha marmeladen så söt som det står i alla recept så tag så lite socker du själv vill.
Sterilisera burkarna med att hälla i kokande vatten, sätt på locket, skaka burken, tag av locket, häll av vattnet och häll i den färdiga marmeladen. Sätt direkt på locket, så blir det ett vakkum och då behöver du inte så mycket socker för hållbarheten. Det funkar alltid för mig, har aldrig fått en burk osm har möglat eller blivit dålig.
Lycka till!
tatjanan21 juli 2011
Frysta vinbär.. underbart som "is" i läsk o drinkar. Gärna som klasar. Och dessutom ätbara o inte späder ut som vanlig is gör.
Rottweiler28 juli 2011
Jag har aldrig gillat röda vinbär - förrän nu. Fick ett tips att äta dem med vaniljvisp men har ett ännu godare förslag.
Lösfrys de röda vinbären. Ta fram ca. 1 dl frysta bär och lägg på botten av en skål. Häll på vaniljyoghurt så det täcker. Ät omgående som sorbet eller vänta en stund och njut av delikatessen. Min favoritefterrätt i sommar
Rottweiler28 juli 2011
Jag har aldrig gillat röda vinbär - förrän nu. Fick ett tips att äta dem med vaniljvisp men har ett ännu godare förslag.
Lösfrys de röda vinbären. Ta fram ca. 1 dl frysta bär och lägg på botten av en skål. Häll på vaniljyoghurt så det täcker. Ät omgående som sorbet eller vänta en stund och njut av delikatessen. Min favoritefterrätt i sommar
Bjostr31 juli 2011
Plocka och frys in fina klasar av vinbären och använd dem till att dekorationer vid lämpliga tillfällen under vintern.
Vad kan jag göra med mina röda vinbär förutom saft och gele? kan man göra någon inläggning med andra frukter eller grönsaker?
M.v.h. Monica
jag brukar frysa och blanda i pajer som jag gör blandar hallon /rabarber vinbär gott ha lite blandat..=)
Jag brukar använda alla möjliga sorters bär när jag gör likör, men jag har faktiskt inte provat röda vinbär ännu ;)
Eller så bakar du en sån här.... Åh, jag önskar att jag hade rödavinbär nu... {eat}
Vinbärskaka
Jag gör sylt just nu.
Gott att ha på mjuk kaka också, som nedan.
När jag var liten älskade jag vinbärskräm!
Äppelkaka eller Friggis frukt- eller bärkaka
Jag har gjort den här goda kakan några gånger. Långpannekaka med saftig vinbärstopping heter den; receptinfogningen tycks inte fungera. Det finns ett recept på Sommarpudding, som jag brukar göra med hallon, röda och svarta vinbär.
hej Jag brukar laga en kräm med jordgubbar,röda vinbär,hallon,lite körsbär.
Mycket god med glass eller mjölk
Apropå inläggningar - om du har fler bär är ju Rom... nej, men vad sjutton, jag tappade ordet... Romtopf eller nåt. I vilket fall tar man bär och frukt i den ordning de blir mogna och lägger i rom.
Romtopf, jag hittade en jättebra sida som beskriver hur man gör det! :)
http://torner.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12:romtopf&catid=6:saft-sylt-och-lag&Itemid=23
Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!
Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!
Klart du kan använda de frysta bären. Bär håller länge i frysen - flera år. Då får du nog tyvärr tillsätta konserveringsmedel om du ska få saften att hålla... Har samma problem - dåligt med plats. Tillsätter Atamon (på flaska - mycket smidigt istället för att använda "pulverkonserveringsmedel").
Har förra årets vinbärsskörd i frysen och det är dags att plocka nya. Kan jag använda förra årets skörd? Vill göra saft men har en liten kyl tyvärr, ingen jordkällare och inte så mkt plats i frysen. Vad göra????!!!
Klart du kan använda de frysta bären. Bär håller länge i frysen - flera år. Då får du nog tyvärr tillsätta konserveringsmedel om du ska få saften att hålla... Har samma problem - dåligt med plats. Tillsätter Atamon (på flaska - mycket smidigt istället för att använda "pulverkonserveringsmedel").
Åh, vad bra. Tack så mycket då kan jag göra saft på bären som är på buskarna först. :)
Det börjar bli dags att plocka dom.
Hej!
Jag har hittat ett kul recept på Dansukkers hemsida. I vår familj kallar vi det för "vinbärslingon" men det heter som följer:
Mormor Ruths Salladsvinbär
Ingredienser
2½ kg röda vinbär
2½ kg Dansukker Strösocker
1 msk mald kanel
1 msk mald kryddpeppar,
1 msk malda kryddnejlikor
2 dl ättikssprit 12 %
Skölj och rensa bären. Koka bären och socker i 15 min. Skumma. Tillsätt kryddorna och ättikan och sjud i 30 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Salladsvinbär är ett annorlunda tillbehör till maten istället för chutney, gele och lingonsylt
Hej!
Jag har hittat ett kul recept på Dansukkers hemsida. I vår familj kallar vi det för "vinbärslingon" men det heter som följer:
Mormor Ruths Salladsvinbär
Ingredienser
2½ kg röda vinbär
2½ kg Dansukker Strösocker
1 msk mald kanel
1 msk mald kryddpeppar,
1 msk malda kryddnejlikor
2 dl ättikssprit 12 %
Skölj och rensa bären. Koka bären och socker i 15 min. Skumma. Tillsätt kryddorna och ättikan och sjud i 30 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Salladsvinbär är ett annorlunda tillbehör till maten istället för chutney, gele och lingonsylt
(Y)Skulle precis tipsa om detta! Det är ett jättegott tillbehör till det mesta!
När Ni bakar ex. blåbärsmuffins, byt ut blåbären mot vinbär.
Muffinsen blir lite "syrligare" men smakar jättegott.
Hej!
Jag brukar göra en marmelad på röda vinbär och så blandar i lite hallon eller jordgubbar eller båda sorterna. Lättaste receptet att göra marmelad, är att köpa en påse röd melantin och följa receptet på baksidan av deras påse.
OBS! Om man inte vill ha marmeladen så söt som det står i alla recept så tag så lite socker du själv vill.
Sterilisera burkarna med att hälla i kokande vatten, sätt på locket, skaka burken, tag av locket, häll av vattnet och häll i den färdiga marmeladen. Sätt direkt på locket, så blir det ett vakkum och då behöver du inte så mycket socker för hållbarheten. Det funkar alltid för mig, har aldrig fått en burk osm har möglat eller blivit dålig.
Lycka till!
Frysta vinbär.. underbart som "is" i läsk o drinkar. Gärna som klasar. Och dessutom ätbara o inte späder ut som vanlig is gör.
Jag har aldrig gillat röda vinbär - förrän nu. Fick ett tips att äta dem med vaniljvisp men har ett ännu godare förslag.
Lösfrys de röda vinbären. Ta fram ca. 1 dl frysta bär och lägg på botten av en skål. Häll på vaniljyoghurt så det täcker. Ät omgående som sorbet eller vänta en stund och njut av delikatessen. Min favoritefterrätt i sommar
Jag har aldrig gillat röda vinbär - förrän nu. Fick ett tips att äta dem med vaniljvisp men har ett ännu godare förslag.
Lösfrys de röda vinbären. Ta fram ca. 1 dl frysta bär och lägg på botten av en skål. Häll på vaniljyoghurt så det täcker. Ät omgående som sorbet eller vänta en stund och njut av delikatessen. Min favoritefterrätt i sommar
Plocka och frys in fina klasar av vinbären och använd dem till att dekorationer vid lämpliga tillfällen under vintern.