Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du kastat för mat senast?

  • Cilla71a 23 januari 2011

    Skrivet av Josses den 6 jan 2011

    Slängde en stor klase med svarta bananer igår kväll i komposthinken,
    strax efteråt läste jag i en
    annan tråd här att man kunde frysa in bananer{weep}.
    Men eftersom de hamnade i komposten så kommer de ju till användning
    i alla fall men i en annan form:)


    Prova att göra en banansockerkaka nästa gång, fungerar perfekt med bruna bananer, då blir den bäst eftersom de är sötare då. Gör vanlig sockerkaksmet men ha i en tsk extra bakpulver & så mosa 2-3 bananer, blir gott & saftigt :-)

  • Josses 23 januari 2011

    Skrivet av Cilla71a den 23 jan 2011

    Skrivet av Josses den 6 jan 2011

    Slängde en stor klase med svarta bananer igår kväll i komposthinken,
    strax efteråt läste jag i en
    annan tråd här att man kunde frysa in bananer{weep}.
    Men eftersom de hamnade i komposten så kommer de ju till användning
    i alla fall men i en annan form:)


    Prova att göra en banansockerkaka nästa gång, fungerar perfekt med bruna bananer, då blir den bäst eftersom de är sötare då. Gör vanlig sockerkaksmet men ha i en tsk extra bakpulver & så mosa 2-3 bananer, blir gott & saftigt :-)
    Brukar passa på att baka banankakor alt. muffins men hade inga ägg hemma denna gång och två av mina barn är tyvärr inte så förtjusta i banankakor{weep}

  • Cilla71a 23 januari 2011

    Jag brukar inte kasta så mkt mat men ibland så blir det ngt & idag blev det lite gammal pasta som åkte ut. En creme fraiche som hade gått ut för några dagar sen hade jag in min kasslergryta, är det bara oöppnat så är det ingen fara, man får ju se & lukta & smaka om det är ok först. Får iofs en del bröd som blir gammalt men vi har en ankdamm i närheten så vi brukar gå & mata fåglarna så brödet kommer till nytta ändå & ankorna blir glada.

  • Josses 23 januari 2011

    En bit vitkål åkte i komposthinken idag, hade glömt bort att göra veckosallad.
    Har tänt göra det i snart en månad men nu hade vitkålen börjat få svarta fläckar och de var för många för att jag skulle ta och bara skära bort dem. Allt fick åka i komposten, de kommer ju till nytta där också

  • Josses 23 januari 2011

    Skrivet av Cilla71a den 23 jan 2011

    Får iofs en del bröd som blir gammalt men vi har en ankdamm i närheten så vi brukar gå & mata fåglarna så brödet kommer till nytta ändå & ankorna blir glada.
    (Y), särskilt nu på vintern är det inte så dumt med stöd-utfodring

  • Cilla71a 23 januari 2011

    Skrivet av Josses den 23 jan 2011

    Skrivet av Cilla71a den 23 jan 2011

    Skrivet av Josses den 6 jan 2011

    Slängde en stor klase med svarta bananer igår kväll i komposthinken,
    strax efteråt läste jag i en
    annan tråd här att man kunde frysa in bananer{weep}.
    Men eftersom de hamnade i komposten så kommer de ju till användning
    i alla fall men i en annan form:)


    Prova att göra en banansockerkaka nästa gång, fungerar perfekt med bruna bananer, då blir den bäst eftersom de är sötare då. Gör vanlig sockerkaksmet men ha i en tsk extra bakpulver & så mosa 2-3 bananer, blir gott & saftigt :-)
    Brukar passa på att baka banankakor alt. muffins men hade inga ägg hemma denna gång och två av mina barn är tyvärr inte så förtjusta i banankakor{weep}


    Nä, då är det inte lätt & baka om man inte har några ägg hemma ;-) Jag äter inte själv sockerkaka direkt & inte mina barn heller men ibland så går en bit ner, idag jag bjöd hem mina grannar på kaffe& banankaka men vanligtvis så brukar jag eller min man ta med kakan på jobb för att bjuda på arbetskamraterna.

  • guardianlinda 23 januari 2011

    Här åkte det ett par ägg som blivit för gamla, tänk om jag åndå hade tagit mig tid att baka ngt så enkelt som en sockerkaka,skäms på mig:( Potatis & morotsskal tar vi hand om, de matar vi rådjuren med, har 3 små underbara rådjurskid & sin mamam nära oss (L)

  • Syrran86 23 januari 2011

    Köper alltid hem för mycket mat. Mycket åker in i frysen och blir liggande där,bortglömt och så blir det frysskadat så då får jag slänga.Även det som ligger i kylen glöms bort. Eller så tänker jag att det där kan jag ta sen men det blir alldrig av och då får man slänga bort det oxå.
    Och jag behöver ju bara laga mat åt 1 då jag är själv.
    Men varje gång jag slänger något så skäms jag så mycket.

  • Jaworowa 23 januari 2011

    Det händer mig också slänga mat med tungt hjärta ma jag säga. Sist blev det en bit korv och lite skinka som gömde sig i kylskåpet.Annars brukar jag känna på lukten om det går att använda maten fortfarande efter best före har passerat. Mjölk exempelvis och jogurth brukar jag använda till oplanerade pannkakor. För mig gäller det att planera varje inköp av maten och varje måltid då vill jag att mina barn (som är ständigt hungriga) äter hemlagad och hälsosamt mat. {waiting}\o/

  • Cilla71a 24 januari 2011

    Skrivet av guardianlinda den 23 jan 2011

    Här åkte det ett par ägg som blivit för gamla, tänk om jag åndå hade tagit mig tid att baka ngt så enkelt som en sockerkaka,skäms på mig:( Potatis & morotsskal tar vi hand om, de matar vi rådjuren med, har 3 små underbara rådjurskid & sin mamam nära oss (L)


    Ägg kan man använda fast datumet gått ut, de håller flera veckor efter bäst före datum, är man osäker kan man knäcka ett ägg i ett glas & lukta på det, det ska inte lukta ngt, då är det färskt :-) Låter härligt med rådjuren så nära in på husknuten.

  • Josses 24 januari 2011

    I morse åkte några torra brödskivor som hade blivit kvar i brödburken(N)

  • Gul13 24 januari 2011

    Nu förtiden är man hönsägare så då slängs inte så mycket.
    Men ett par korvbröd som hamnat längst in i skafferiet var gröna så de åkte direkt i slasken utan att passera gå.

  • Josses 24 januari 2011

    Skrivet av Gul13 den 24 jan 2011

    så de åkte direkt i slasken utan att passera gå.
    (Y):DD

  • sikaal 26 januari 2011

    Jag vet inte om det är skäms, men jag tycker bara inte om smaken! {sick} Därför har jag hällt ut Bongs Viltfond, mer än halva kvar!

  • coolmamsan 26 januari 2011

    Någon enstaka gång måste även jag slänga något :< men jag har gjort det till en sport att försöka ta vara på allt. Jag blir upprörd när jag läser undersökningar om hur mycket mat folk slänger. Det finns ju flera skäl till att låta bli. Jag fryser in alltifrån överblivna gräddsnuttar, rivna ostkanter och överbliven sås till tärnad stekt överbliven potatis. Lagar ofta förmycket för att få billig och nyttig lunchmat på jobbet dagen efter eller att spara i frysen. Men som sagt så visst hittar man något som måste slängas ibland.

  • Bumbis 26 januari 2011

    Jag slängde 3 äpplen och lite ris. Inte i soporna utan ut till fåglarna:).

  • jbson 26 januari 2011

    Oj oj oj... Skäms öronen av mig! {weep} Tömde precis lilla frysen här uppe och OJ säger jag bara!?
    Det enda jag kunde spara var endast några små Finduspaket med torkade örter... och några burkar röda vinbär...
    Men man kan ju verkligen undra varför man spar mat som gick ut 2008? Varför har jag inte rensat ut tidigare?
    Det som slängdes; några (typ 3½) påsar kycklingfiléer, vårrullar, gamla glasspaket med endast lite bottenskrap kvar, riven ost, kycklingpytt, frysta grönsaker, en rensad abborre i plastfole från 2008, fiskpinnar, svampingjoner, quornfiléer & quornfärs mm.
    Nä nu ska jag banne mig skärpa mig! Efter avfrostningen ska det enbart förvaras matlådor här uppe!!!
    Där med basta! :DD

  • Gul13 26 januari 2011

    I morse hittade jag en bit luden leverpastej i glömskans hörn. Den fick inte heller hönsen.
    Annars är ju höns fullkomligt fenomenala på rester. Inte ett riskorn och inte en skalk går längre till spillo. Det är rätt trevligt faktiskt.

    Men så ibland hittar man något mögligt eller direkt olämpligt som inte ens hönsen ska behöva äta. Det slängs.

  • Lena 26 januari 2011

    Idag blev det en skåprensning det innebar att de blev en par skivor leverpastej och en möglig ostkant som åkte i soporna.

  • martina63 26 januari 2011

    Jisses vad trevligt det låter med höns!(A) Hoppas kunna ha ett par senare i livet...
    Försöker som de flesta ta hand om allt överblivet, men ibland tryter både fantasi och lust:'(

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.