Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du kastat för mat senast?

  • sju 10 augusti 2010

    Jag tycker inte om att slänga mat, så det här var en bra tråd. Eftersom vi har hund äter han de flesta resterna, men ibland har man samlat på sig saker som blivit dåliga och då hamnar det i soporna såklart. Sist jag slängde saker var när jag städade i kylskåpet för någon dag sedan, då rök en burk med svart stenbitsrom med lite kvar i botten, några skrumpna potatisar och palsternackor längst ner i grönsakslådan och resterna av en kall sås med dill och citron som såg ganska funky ut...

  • BIRNATONY 10 augusti 2010

    Hej ! Tycker att många slänger bort "små sladdar" ur sylt/marmelad/gelé burkarna . Härom dagen bakade jag Rulltårt, bara för att upptäcka att det fanns inte sylt så det räckte i någon av burkarna ;-( .
    Fick då idén att blanda "sladdarna" . Mums vad gott det blev , fyllningen bestod av sladdar från lingonsylt, jordgubbssylt, apelsinmarmelad, svartvinbärsgelé och lite frusna hallon . Kanon Gott .
    En riktig Frukt o Bär Tårta {clap}

  • Risoni 10 augusti 2010

    Slänger sällan mat, men de gånger det händer är det oftast sallad, halvfull burk med tacosås eller pasta. Jag tycker inte om att slänga mat och det beror inte framförallt på kostnad utan mest principen. Har fått inpräntat sen jag var liten att man inte ska slänga mat. Jag tycker det är kul att hitta på nya rätter med överbliven mat.

  • Lena 10 augusti 2010

    Ja som alla andra säger så är även jag en som hatar att slänga mat.
    Men men fick slänga en burk sill, lite räksallad och potatis som blivit skrumpen.

  • littlejohn 10 augusti 2010

    Väldigt sällan slängs det mat här i huset, men det händer. Idag slängde jag en burk med creme fraice där bara halva gått åt, en tetra meden skvätt grädde for samma väg. Dessutom en bit falukorv som hade gömt sig. Är det någon som vet om man kan frysa in creme fraiche?

  • sikaal 10 augusti 2010

    Man kan säkert frysa creme fraiche. Den kanske "skär sig" lite, men i gryta eller bak duger den bra.

  • The_mama97mia 4 december 2010

    Jaha, kylskåpstömning idag då går det mkt i soporna tyvärr. En stor bit kassler som blivit dålig. En öppnad liter mjölk som inte såg roligt ut i kaffet - mer som grynost.
    Och nu har jag en form med stekt fläskkarré som jag är litet osäker på om det går att äta....
    Skäms.... ja det gör jag!

  • Amika 4 december 2010

    En purjolök som hade ramlat ner och gömt sig längst ner bakom några glasburkar. Den såg inte så pigg ut längre och kändes sunkig när jag kände på den, så den åkte.

  • farmoringer 4 december 2010

    Jag slängde en tub majonäs i går. Datumet hade gått ut och den var påbörjad. Då vågar jag inte testa....

  • Okänd 4 december 2010

    En burk med soltorkade tomater i olja som hade möglat, bläää
    Tillagad mat kastar jag sällan, går åt i matlådor.

  • littlejohn 4 december 2010

    Sista 2 veckorna har jag bara slängt ostkanter och några kokta potatisar, rätt bra facit tycker jag. Har gått in stenhårt för att inte slänga nåt. Tur man har hund som kan äta en del rester.

  • Josses 4 december 2010

    Hittade två öppnade burkar med Pesto som hade börjat mögla.
    Har helt glömt bort dem, undra hur länge de har stått i kylskåpet{question}
    Har haft en julfest här i kväll med exotiskt julbord, där var det några skivor leverpastej
    och en skiva julskinka och några skivor prickig korv som fick gå till vår hund,
    de hade stått framme några timmar så det var inte så kul att spara dem.
    Vet inte om jag direkt kan kalla det att slänga mat eftersom de hamnade i Busans mage:s.

  • solvik207 5 december 2010

    Jag brukar inte slänga så mycket utan lägga i komposten. Nu kan man även lägga ut frukt och grönsaker till alla djuren.
    Såg fåglarna mumsade på ett äpple i går kväll. Har vi lördagsgodis så varför inte dom.

  • YakuzaXRock 5 december 2010

    Grönsaker, alltid! De håller inte särskilt länge och köps ofta i stor förpackning

  • sva 5 december 2010

    Jag kastar aldrig någon mat. Har man koll så kan man ta tag i maten innan det blir fel på den.

  • The_mama97mia 19 december 2010

    Vad duktiga ni är som aldrig kastar ngt!
    Här åkte lite frukt o grönt (nu mögelgrönt) i soporna...

    Jag vill inte kasta ut bröd o sånt till fåglarna här för det komemr bara en massa skator och kråkor och dom gillar jag inte. Småfåglar vill jag gärna utfodra men... kan inte gärna sprida bröd o sen be BRF att skjuta skator sen i vår?

  • Mistys 19 december 2010

    I går slängdes en oöppnad burk anjovis från midsommaren som gått ut i datum. Sista förbrukning: oktober. Vad läser jag då i dagens kvällstidning. Jo att Leif Mannerström skriver att anjovis till julens jansson helst ska vara gammal och gått ut i datum. Den är bäst då {angry-annoyed} Vad säger man......

  • Josses 19 december 2010

    Här åkte ett salladshuvud och några paprikor som hade sett sina bästa dagar för länge sedan...
    En liter filmjölk åkte på samma resa{weep}, datumet var alldeles för gammalt. kändes inte riktigt ok för att baka på heller.
    Hittade en låda med minestronesoppa från i tisdags också, trodde att den hade hamnat i frysen men maken hade stoppat den i kylen istället, han tänkte att jag skulle ha ätit den till lunch på onsdagen när jag var ledig men jag var borta hela dagen:s

  • marilyn 19 december 2010

    Några skrumpna potatisar, en hel påse sötmandel med bäst före dec 2009, lite gamla kryddor och en bortglömd ostbit åkte i soporna vid dagens skåprensning.

  • Josses 19 december 2010

    Skrivet av mama97mia den 4 dec 2010


    Skäms.... ja det gör jag!
    Me too{starving}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.