Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du kastat för mat senast?

  • jimboz 6 april 2010

    (Y) Den tar vi sa räven ...

  • The_mama97mia 6 april 2010

    haha, tack jimboz...

    för övrigt vill jag poängtera att
    POÄNGEN med den här tråden är att vi ska skäms för det vi kastar i soporna...

    oh yes jag skäms, nu gick lite gammalt ris i sopen med...
    O falukorven som verkligen är - farlig korv - går nu också.

    Gode gud lär mig att inte köpa så mkt mat, o hjälp mig att slippa slänga så mkt....
    (A)

  • redd 7 april 2010

    Kom just på att jag på regelbunden bas slänger halva jästpaket, bakar bröd med lite jäst så halva blir kvar, försöker använda dom men för det mesta torkar dom ihop i kylen. Känns väldigt dumt att riskera ett kar kilo mjöl för att rädda 25g jäst.

  • Mistys 7 april 2010

    Skrivet av miia69 den 6 apr 2010

    Min käre man är ett typexempel på att stirra sig blind på datummärkning. Han slängde tidigare ÄGG några dagar innan datummärkning "för säkerhets skull" trots att de bor i svalen... Nu har han lärt sig att det är säkrare (iaf för hans trumhinnor) att låta dem vara! Jag använder alltid lukt & smak, slänger ganska sällan annat än rester av pasta & potatis - svårt att bedömma mängder eftersom man aldrig vet hur mkt de små damerna i familjen äter...


    Hej! Förklara då för din man vad datummärkningen på ägg baseras på ;)
    Datumet som sitter på ägg är bäst före datum om äggen hela tiden förvaras i rumstemperatur. Lägger man äggen i svalen när man kommer hem från affären förlängs datumet med en månad. Jag har hört att diskussioner pågår om att ha två ägg på datumen . Ett för förvaring i rumstemperatur och ett för kylförvaring. Ta en penna och märk om dom när du stoppar dom i kylen vet ja så slipper han kasta ägg(Y) Men även efter detta datum är det lukt och smak som gäller förstås.

  • ekolina 7 april 2010

    Jag har höns så i princip all mat äts upp av någon i det här hushållet. Det är skönt.

  • The_mama97mia 5 augusti 2010

    *puff* rötmånad o allt.
    Ibland blir jag osäker på mina smaklökar o min näsa går inte att lita på , allergiker som jag är.
    Idag tog jag fram en bit oxfilé ur frysen, är rädd att den är sur som den förra, alltså jag tror jag frös in den sur... tina upp o kasta, måste ju lukta först.
    Sen har jag en burk räkor i lag i kylen, datum utgått, men osäker på vad det smakar.

    SKÄMS - ja det gör jag.

  • chrisq 5 augusti 2010

    (Y)jag har blivit bättre på detta kastar sällan o sen får ju voffsen en del men inget gammalt hår inte

  • marwis 5 augusti 2010

    Ett halvt blomkålshuvud åkte i dag... Synd för det är ju så gott. Kom hem med 2 st färska från affären så nu gäller det att inte dessa blir svartprickiga också!!:)

  • lena4 6 augusti 2010

    Slängde en gräddfil och en creme fraiche.

  • Micheliin 9 augusti 2010

    vi skulle äta helt ny, fin blodpudding... vi skar upp den och förberedde en stekpanna.
    men ingen av oss tycker särskilt mycket om blodpudding så vi slängde den och gick ut och åt pizza istället.

    det är slöseri!

  • 123Linnea 9 augusti 2010

    Skrivet av Micheliin den 9 aug 2010

    vi skulle äta helt ny, fin blodpudding... vi skar upp den och förberedde en stekpanna.
    men ingen av oss tycker särskilt mycket om blodpudding så vi slängde den och gick ut och åt pizza istället.

    det är slöseri!



    ??????????



    Slängde matrester - ugnsrostade grönsaker - som blivit kvar i kylen när vi åkte på semester...

  • Josses 9 augusti 2010

    Hade skafferi-städning idag och då åkte en påse kruskakli och en påse vetegroddar, påse och påse hade dem i varsin tupperware-burk men de hade stått där i många år så nu fick de åka iväg.
    Hittade också några påsar snabb-nudlar där datumet hade gått ut så där for det två förpackningar i sophinken.
    Ska strax ge mig på kylskåpet också så vi får se vad som åker där och jag får skämmas lite till...

  • Josses 9 augusti 2010

    Hade en diskution men maken häromdagen om att slänga mat.
    Jag har ofta varit snabb på att slänga överbliven mat som han ställer in i kylskåpet, de står där ett tag och sedan slänger jag det, inte alltid jag är hemma och ser det på en gång.
    Jag har sagt åt honom att stoppa in det i frysen om det är sådant som vi kan stoppa i en kommande matlåda men han har så svårt att förstå.
    Miljöskadad som jag är efter att ha varit tupperware-försäljare i många år så här åker överbliven mat eller öppnade förpackningar in i tw-burkar.
    Hans föräldrar har varit magsjuka lite nu och då under våra snart 20 år tillsammans men inte vi, så jag frågade om han hade någon idé om vad det kunde bero på, de stoppar ofta in mat i kylskåpet som inte är inplastat eller lagd i burkar och sedan blir det liggandes aldrig så länge.

  • mafia 9 augusti 2010

    Vi slänger sällan mat, eftersom vi inte är förhäxade av bäst för datum, men idag åkte en bit squash i sophinken. Jag hade tänkt använda den i en grönsaksröra till dagens middag, men den var alldeles hopskrumpen.
    Jag tror att det i många fall är en åldersfråga ( på användaren alltså) hur mycket mat man slänger. När jag var barn bakade min mamma bröd, vetebröd och sockerkaka efter arbetsveckans slut. Brödet och vetelängderna förvarades i en plåtburk i källaren och vi åt av det hela veckan. Efter 4-5 dagar var brödet hårt och torrt och ibland mögligt i kanterna. Möglet skars bort och sen åt vi igen.
    Det berodde naturligtvis på en dålig ekonomi, som inte kändes konstig alls, eftersom de flesta i arbetarklassen hade det så på den tiden.
    Detta har nog påverkat mig, så jag verkligen får verkligen dåligt samvete när jag slänger mat.

  • sikaal 9 augusti 2010

    Skrivet av mafia den 9 aug 2010

    Vi slänger sällan mat, eftersom vi inte är förhäxade av bäst för datum, men idag åkte en bit squash i sophinken. Jag hade tänkt använda den i en grönsaksröra till dagens middag, men den var alldeles hopskrumpen.
    Jag tror att det i många fall är en åldersfråga ( på användaren alltså) hur mycket mat man slänger. När jag var barn bakade min mamma bröd, vetebröd och sockerkaka efter arbetsveckans slut. Brödet och vetelängderna förvarades i en plåtburk i källaren och vi åt av det hela veckan. Efter 4-5 dagar var brödet hårt och torrt och ibland mögligt i kanterna. Möglet skars bort och sen åt vi igen.
    Det berodde naturligtvis på en dålig ekonomi, som inte kändes konstig alls, eftersom de flesta i arbetarklassen hade det så på den tiden.
    Detta har nog påverkat mig, så jag verkligen får verkligen dåligt samvete när jag slänger mat.


    Detta känner jag igen, jag har också svårt att kasta mat!

  • sikaal 9 augusti 2010

    Skrivet av Josses den 9 aug 2010

    Hade skafferi-städning idag och då åkte en påse kruskakli och en påse vetegroddar, påse och påse hade dem i varsin tupperware-burk men de hade stått där i många år så nu fick de åka iväg.
    Hittade också några påsar snabb-nudlar där datumet hade gått ut så där for det två förpackningar i sophinken.
    Ska strax ge mig på kylskåpet också så vi får se vad som åker där och jag får skämmas lite till...


    Synd att du inte har någon med hönor i närheten!

  • Bumbis 9 augusti 2010

    1tomat, 1/2 liter vaniljyogurt, isbergssallad och en liten bit gurka. Vi har varit på landet sedan i torsdags och tog inte med något som var påbörjat eller öppnat, då blir det såhär.

  • Josses 9 augusti 2010

    Skrivet av sikaal den 9 aug 2010

    Skrivet av Josses den 9 aug 2010

    Hade skafferi-städning idag och då åkte en påse kruskakli och en påse vetegroddar, påse och påse hade dem i varsin tupperware-burk men de hade stått där i många år så nu fick de åka iväg.
    Hittade också några påsar snabb-nudlar där datumet hade gått ut så där for det två förpackningar i sophinken.
    Ska strax ge mig på kylskåpet också så vi får se vad som åker där och jag får skämmas lite till...


    Synd att du inte har någon med hönor i närheten!
    Exakt! De hade nog blivit glada.

  • Josses 9 augusti 2010

    Nu var kylskåps-städningen också gjord.
    Usch, huvva och fy vad det åkte i sophinken!
    En slatt lingonsylt, 2 olika chateny, hemgjord salsa, tacosås, salladshuvud, en dutt veckosallad och något till som hade hamnat långt bak och stått där sedan "Adams tid".

  • Gul13 10 augusti 2010

    Jag har varit lite småpräktig i sommar och hållt efter kylskåpet.
    Senast jag gjorde en räd var det dock ordentligt: Det var bla hemgjord sylt från 2008, tacosås som var vit (intressant ny variant) och kokosfett från jul ...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.