Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostfyllt potatisflarn

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

När man som jag lärt sig uppskatta ädelost först i vuxen ålder kan man inte få nog av nya recept att testa - man har ju missat denna läckerhet i så många år! Här har jag hittat ett i Allers nr 42/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt. Vik in kanterna runt om så att en liten kant bildas. Nagga i mitten där fyllningen ska vara.
  3. Finhacka eller pressa vitlöken och blanda med potatis och crème fraîche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Var litet försiktig med saltet då ädelostar kan vara rejält salta.
  4. Fyll smördegsbottnen med röran och strö över ost. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Dekorera med timjankvistar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.