Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisflarn med västerbottenost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt god smakkombination som passar till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Låt smördegen tina, vik in kanterna på alla sidor och pensla med ett ägg så att degens kanter fastnar mot varandra. Den plana ytan i mitten naggar du med en gaffel för att bottnen inte ska resa sig i ugnen.
  3. Blanda tärnad potatis med vispad crème fraiche, rödlök, västerbottenost, salt och peppar. Klicka ut rikligt med fyllning på den naggade ytan på smördegen. Grädda i ca 20 min.
  4. Ta ut flarnet, låt svalna lite och strö över färsk rosmarin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bumbis 11 juni 2011

    Kul recept och verkligen jättegott. Serverade till grillade revben och fläskfilé. Hoppade över rosmarin och hade nog lite mer ost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.