Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelknyten/bullar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjölkblandningen och rör ut jästen. Blanda ner de övriga ingredienserna och gör en "bulldeg"
  3. Låt jäsa i ca 40 minuter i bunken.
  4. Dela degen i 2 delar och kavla ut en stor rektangel. Dela varje rektandel i 20 bitar, ca 6x6 cm.
  5. Rör ner kanelen i äppelmoset.
  6. Lägg en klick äppelmos i mitten på varje bit. Vik ihop alla fyra kanterna till mitten samt tryck ihop hårt och lägg knytena i pappersformar på 2 plåtar.
  7. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  8. Pensla knytena med ägg och strö över pärlsocker och ev flagad mandel.
  9. Grädda plåtarna i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.