Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppellimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett dekorativt bröd som passar perfekt på buffébordet när det dukas till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i det fingervarma vattnet , rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt olja, salt, fänkål och vetemjöl. Spara cirka 1 deciliter vetemjöl till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Kärna ut och klyfta äpplena. Äpplen med tjockt skal kan eventuellt skalas.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Knåda degen ytterligare och platta sedan ut den på ett mjölat bakplåtspapper.
  7. Fördela äpplena, moset och valmofröna i mitten av degen. Vik sedan över långsidorna och tryck ihop. Vik upp kortsidorna så att inte fyllningen flyter ut.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.