Ett dekorativt bröd som passar perfekt på buffébordet när det dukas till fest.
Instruktioner
- Smula jästen i det fingervarma vattnet , rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt olja, salt, fänkål och vetemjöl. Spara cirka 1 deciliter vetemjöl till utbakningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.
- Kärna ut och klyfta äpplena. Äpplen med tjockt skal kan eventuellt skalas.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen ytterligare och platta sedan ut den på ett mjölat bakplåtspapper.
- Fördela äpplena, moset och valmofröna i mitten av degen. Vik sedan över långsidorna och tryck ihop. Vik upp kortsidorna så att inte fyllningen flyter ut.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar