Ett fiberrikt och nyttigt bröd.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör runt tills jästen lösts upp.
- Riv äpplena grovt. Tillsätt äppelriv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken, spara lite till utbakning.
- Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck med bakbuk och låt jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i 2 delar. Forma till 2 limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
- Ställ in brödet i nedre delen av ugnen, sänk ugnsvärmen till 225 grader. Grädda i 30-35 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler.
Publicerat den
21 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar