Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppellimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett fiberrikt och nyttigt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör runt tills jästen lösts upp.
  3. Riv äpplena grovt. Tillsätt äppelriv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken, spara lite till utbakning.
  4. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck med bakbuk och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i 2 delar. Forma till 2 limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
  6. Ställ in brödet i nedre delen av ugnen, sänk ugnsvärmen till 225 grader. Grädda i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.