Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsufflé

 
Skriv ut

Sufflé är något jag inte gjort särskilt många gånger. Kanske det kan bli ändring i och med det här receptet, som jag inte testat än!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva äpplena och fräs dem i smör. Strö på socker och kanel. När äpplena känns mjuka slår man på rom och tänder på. OBS! Ha INTE spisfläkten på och ha ett lock till hands att kväva lågorna med! Lägg äpplena i smord suffléform.
  2. Fräs matfett och mjöl, späd med gräddmjölken och sjud högst 5 minuter under vispning. Låt smeten svalna något och rör ned en äggula i taget. Rör ut maizenamjölet i litet vatten och blanda ned sockret. Smaka av med rom. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem. Först 1/3, och sedan resten.
  3. Bred smeten över äpplena och sätt in i 175° på nedersta falsen, på ett kallt ugnsgaller! Sufflén, färdig efter ca 40 minuter, bjuds med iskall vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.