Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemunkar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Traditionella munkar brukar innehålla äpplemos. Här är en lite enklare variant med rivet äpple, som är smaksatt med kardemumma. Både gott och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Riv äpplena grovt.
  2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner äppleriv och kardemumma i äggvispet.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äpplesmeten växelvis med mjölken.
  4. Hetta upp en munkpanna. Värmen får inte vara för hög. Munkarna ska hinna bli genomgräddade utan att få för mycket färg.
  5. Lägg lite matfett i varje fördjupning i munkpannan. Fyll pannans fördjupningar till hälften med äpplesmeten.
  6. Grädda sju munkar per omgång tills de blir gyllene, ca 4 minuter per sida.
  7. Rulla de nygräddade äpplemunkarna i socker och servera.
  8. En munkpanna påminner om ett plåtjärn men är lite mindre och har runda fördjupningar. Om du inte har någon munkpanna hemma kan du istället använda ett traditionella plättjärn. Ta bara mindre smet. Följ för övrigt grundreceptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.