Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

God och enkel kycklingrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklinglårfiléer i en ugnsform. Salta och peppra lite på båda sidor på varje filé.
  3. Mät upp crème fraiche, grädde, sambal oelek, ajvar och honung i en bunke. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och svartpeppar. Vispa ihop till en jämn blandning.
  4. Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingbitarna täcks helst helt och hållet.
  5. Ställ in mitt i ugnen i 45 minuter.
  6. Riv under tiden osten. Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten.
  7. Ställ in i mitten av ugnen igen och höj till 200 grader i 20 minuter.
  8. Servera med ris eller potatismos och kokta grönsaker exempelvis blomkål och broccoli.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.