Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Dela de större filéerna och bryn dem i smör. Krydda och ställ åt sidan. Ansa och skölj purjon, skär i tunna ringar. Tärna paprikan och skiva vitlöken. Fräs purjo, paprika och vitlök i smör utan...

4-5
12

Såsen: Finhacka löken. Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås. Sjud...

30 min
4
2

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj (och mjöla ev) formen. Skär osten i stavar och vira in varje file i en oststav. Lägg med skarven nedåt. Strö på rikligt med Piffi allkrydda, snåla intel Häll på gräd...

40 min
4-5

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg upp de urbenade kycklinglåren på en skärbräda, salta och peppra. Hacka kapris, persilja, purjo och vitlök. Rör ihop hacket med senap. Fördela blandningen i lårfilé...

45 min
2

Banka ut lårfiléerna. Mixa brödet, hälften av rosmarinen, smöret och hälften av parmesanen. Överlappa två lårfiléer och bred ut ett lager av rosmarinpastan. Rulla ihop och spänn rullen med pl...


Börja med att hetta upp en stekpanna med kokosolja, när stekpannan är varm lägg ner hackad chili (gärna med kärnorna kvar). Skär sedan upp kycklingen och stek den på hög värme så den får en fin yta, k...

20 min
5

Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen. Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minut...

4

Strimla kycklingen och finhacka vitlöken till kryddpastan. Rör ihop ingredienserna till kryddpastan i en skål och blanda med kycklingen. Värm olja i en wok tills den är rykande het. Fräs kycklingen...

20 min
3-4
7

Koka upp 7 dl vatten med buljongtärningarna. Pressa i vitlöksklyftorna. Ställ åt sidan. Skölj och skär ner Broccolin i mindre bitar. Slanta moroten. Varje slant ska vara ungefär 3-4 mm tjock. Gör...

30 min
4
4

Vik ut och dela filéerna i halvor på längden. Salta och stek dem knappt färdiga i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Låt dem kallna. Rör ihop glazen. Blanda såsen. Trä upp kycklingen på spett...

16
4

Sätt ugnen på 225º. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en styekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på e...

8
3

Skala och hacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i smör i en stekpanna. Låt lök och vitlök fräsa med en stund. Tillsätt rosmarin och vin. Smula ned buljongtärningen oc...

20 min
4
3

Skär upp kycklingen i ca 5x5 cm stora bitar och blanda med ingefära, vitlök och yoghurt. Marinera över natten. Purréa löken och chilin med stavmixer eller i blender, addera lite vatten om det inte vi...

1 h 20 min
4
1

Värm en teflonpanna. Salta och peppra kycklingbitarna. Fräs dom i lite olivolja till vacker färg. Sänk värmen, tillsätt citronbitarna vitlök och chili, lägg på ett lock och låt puttra ihop. Drö...

15 min
2-4
1

Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur juicen. Stek kycklingen i smör, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar efter smak, krydda därefter med rosmarin. Blanda crème fraiche, 1-2 msk citron...

30 min
4
1

Gnid in kycklinglårfiléerna med cacaochilikryddan. Om du inte hittar blandningen kanske du kan göra en egen av kakao, chilipeppar och kanel. Strö över lite flingsalt. lägg filéerna i en ugnsfast for...

45 min
4
1

Riv ingefäran. Pressa vitlöksklyftorna. Finhacka chilifrukterna. Hacka jordnötterna. Strimla kycklinglårfilén och bryn den. Häll råsocker i en wok och värm till den börjar smälta. Tillsätt kyckl...

30 min
4
1

Skär kycklinglårfilén och paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen och vitlöken i olja. Tillsätt crème fraiche och vatten, låt det sjuda ca 5min. Lägg ner paprikan när det återst...

10 min
4
1

Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda potatismjölet med salt i en bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Ställ åt sidan så länge. Ansa och strimla purjolöken grovt . Låt vatt...

4-5

Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut. Låt ananas...

4

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär upp paprikorna och lägg dem på en plåt med olivolja och havssalt. Rosta dem i ugnen i ca 20 minuter medan du lagar maten. Skär upp kycklingen i bita...

20 min
3-4

Blanda samtliga torra ingredienser, samt färsk persilja i ett kärl. Mal kycklingkött på finaste insatsen, normalt 3 mm. (Innan färsen kryddas kan det vara idé att koka ett par små "frikadeller" till...

20 min
6

Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom. Lägg i kycklingbitarna och blanda om väl. Knyt i...

4

Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om. Skala och strimla löken och finhacka vitlöken. Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan. Skär tomaterna i tärn...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.