Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling szechuan med stekta nudlar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god kinarätt med krispiga vattenkastanjer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda potatismjölet med salt i en bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Ställ åt sidan så länge.
  2. Ansa och strimla purjolöken grovt . Låt vattenkastanjerna rinna av. Skär sockerärtor och paprika i bitar. Fräs purjo, vattenkastanjer, sockerärtor och paprika i olja ca 3 min. Krydda med salt och lägg över i en traktörpanna.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. fräs dem i chilioljan och sesamoljan ca 2 min. Tillsätt vatten, sojabönpasta, hoisinsås och sambal oelek och låt koka ca 5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och blanda i såsen. Låt koka upp
  4. Stek kycklingen i omgångar i oljan ca 5 min tills den är genomstekt. Lägg den på grönsakerna efter hand.
  5. Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet. Låt nudlarna rinna av väl. Stek dem i olja ca 5 min. Lägg nudlarna på ett fat med grönsaker och kyckling ovanpå och ringla över såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.