Denna allt-i-ett-rätt är alltid helt rätt och extremt delikat. Dubblerna gärna receptet om det kommer fler gäster.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och skiva den i ganska tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull och täck över med vatten. Koka upp på medelvärme och låt koka i 10 minuter. Låt potatisskivorna rinna av väl.
- Skär kycklingen i åtta bitar. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen i en stekpanna och bryn i 10 minuter, vänd bitarna under tiden. Lägg kycklingbitarna i en 2-liters gryta och strö över ½ tsk paprikapulver, ½ tsk torkad dragon, 1/4 tsk svartpeppar och lite salt. Ställ åt sidan.
- Lägg potatisskivorna i stekpannan och bryn tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter/sida. Lägg potatis- och lökskivorna i grytan tillsammans med kycklingen. Blanda försiktigt. Strö över resten av paprikapulvret, dragonen och svartpeppar. Strö persilja och torkad dragon på toppen.
- Täck över kastrullen med folie och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter. Garnera med skivad purjolök och servera genast.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar