Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allt-i-ett-kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna allt-i-ett-rätt är alltid helt rätt och extremt delikat. Dubblerna gärna receptet om det kommer fler gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och skiva den i ganska tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull och täck över med vatten. Koka upp på medelvärme och låt koka i 10 minuter. Låt potatisskivorna rinna av väl.
  2. Skär kycklingen i åtta bitar. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen i en stekpanna och bryn i 10 minuter, vänd bitarna under tiden. Lägg kycklingbitarna i en 2-liters gryta och strö över ½ tsk paprikapulver, ½ tsk torkad dragon, 1/4 tsk svartpeppar och lite salt. Ställ åt sidan.
  3. Lägg potatisskivorna i stekpannan och bryn tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter/sida. Lägg potatis- och lökskivorna i grytan tillsammans med kycklingen. Blanda försiktigt. Strö över resten av paprikapulvret, dragonen och svartpeppar. Strö persilja och torkad dragon på toppen.
  4. Täck över kastrullen med folie och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter. Garnera med skivad purjolök och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.