Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananascheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läskande god cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt det smälta margarinet och kör till en massa. Tryck ut massan i springformen. Förgrädda kexbottnen i ca 10 min. Låt svalna.
  2. Vispa färskost och strösocker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen åt gången, vispa kraftigt efter varje tillsatt ägg.
  3. Häll upp den krossade ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
  4. Blanda gelatinpulvret med ½ dl ananasjuice och låt gelatinet stå och svälla.
  5. Tillsätt kesellan och vispa om ordentligt så allt blir väl blandat.
  6. Värm upp resten av juicen till nästan kokpunkt och lös upp gelatinblandningen i den varma juicen. Häll försiktigt i ostsmeten under vispning.
  7. Rör till sist i den krossade ananasen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
  8. Spritsa gräddrosetter på varje tårtbit och dekorera med chokladhjärtan eller annat tårtpynt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.