Läskande god cheesecake!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt det smälta margarinet och kör till en massa. Tryck ut massan i springformen. Förgrädda kexbottnen i ca 10 min. Låt svalna.
- Vispa färskost och strösocker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen åt gången, vispa kraftigt efter varje tillsatt ägg.
- Häll upp den krossade ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
- Blanda gelatinpulvret med ½ dl ananasjuice och låt gelatinet stå och svälla.
- Tillsätt kesellan och vispa om ordentligt så allt blir väl blandat.
- Värm upp resten av juicen till nästan kokpunkt och lös upp gelatinblandningen i den varma juicen. Häll försiktigt i ostsmeten under vispning.
- Rör till sist i den krossade ananasen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Spritsa gräddrosetter på varje tårtbit och dekorera med chokladhjärtan eller annat tårtpynt.
Publicerat den
18 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar