Enkel och god cheesecake!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsättt det smälta margarinet och kör till en smulig massa. Tryck ut massan i springformen och förgrädda kexbottnen ca 10 min. Låt svalna.
- Vispa cream cheese och socker poröst och smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett åt gången, vispa kraftigt efter vart tillsatt ägg.
- Blanda ½ dl mangojuice och gelatinpulver i en mugg. Låt pulvret stå och svälla en stund i juicen. Mängden gelatinpulver är upp till din egen smak. Med 1 msk blir konsistensen lite fastare än mousse.
- Tillsätt kesellan och vispa kraftigt.
- Värm upp resten av juicen och lös upp gelatinblandningen i den varma juicen. Häll försiktigt juicen i ostsmeten under vispning.
- Rör till sist ner den krossade ananasen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt formen stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Spritsa gräddrosetter på var tårtbit och pynta efter din egen fantasi och tycke
Publicerat den
19 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar