Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoscheescake med mango- och passionsfruktsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

De tropiska smakerna av kokos, mango och passion får ett lyft av kokoslikör och apelsin- och limejuice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 kakform med löstagbar botten, 25 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
  2. Smulbotten: Lägg kexen i en matberedare och mixa till smulor. Du kan också lägga kexen i en plastpåse och krossa dem fint med en brödkavel.
  3. Smält smör och socker i en liten kastrull över låg värme. Rör ner smulorna och använd genast.
  4. Tryck ner ett lager smuldeg i formen. Kyl.
  5. Fyllning: Häll kokosmjölken i en rostfri kastrull och vispa ordentligt. Klyv vaniljstången och skrapa ner de svarta fröna i kokosmjölken. Vispa ner mjölken och värm till kokpunkten. Dra då av från värmen.
  6. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en skål. Häll i den varma kokosmjölken. och rör ordentligt. Häll tillbaka i kastrullen och värm på låg värme under omrörning, tills det har blivit tjockt som vispgrädde, vilket tar ca 15 minuter. Koka inte, då ystar det sig. Sila ner vaniljkrämen i en bunke, Täck med plastfolie och låt svalna. Lägg gelatinet och ½ dl kallt vatten i en liten värmetålig bunke, och låt det svälla. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten och låt smälta tills vätskan är klar. Rör då och då. Låt sedan svalna något. Lägg i mascarponen i en annan skål och rör ner likören i den för att få den tunnare. Vispa sedan ner vaniljkrämen. Rör ner gelatinet och kyl i 2-3 timmar tills krämen har stelnat.
  7. Skala mangon och skör av köttet från kärnan. Lägg i en mixer tillsammans med apelsin- och limejuicen. Mixa tills det är slätt, pressa då genom en sil ner i en skål. Skär itu passionsfrukten och skeda ut fröna. Blanda sedan ner i såsen. Tillsätt florsocker efter smak. Om såsen är för tjock, kan du tillsätta mer apelsinjuice. Kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.