Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Två fiskar, en smak. Enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen.
  2. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret.
  3. Häll på grädden och ansjovisspadet i stekpannan.
  4. Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min.
  5. Servera med pressad potatis. Koka potatisen i bitar så går det snabbare.
  6. Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.