Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbiskvier

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Choklad och apelsin är en underbar smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175-200 grader.
  2. Bottnar:
  3. Värm ugnen. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig deg. Använd gärna matberedare. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut klickarna lite med mjölad hand så att deblir cirka 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler. Fyllning:
  4. Borsta apelsinen i hett vatten och riv av det guldröda på skalet. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme. Glasyr:
  5. Smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
  6. Biskvier går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.