Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfyllda vetegifflar

 
Skriv ut

Baka gifflar med en ljuvlig fyllning av apelsin och toppa med krispig mandel och pärlsocker. De passar precis lika bra till picknickkorgen som till eftermiddagsfikan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och poröst.
  2. Värm grädden så att den blir fingervarm.
  3. Smula ner jästen i en deg bunke och tillsätt grädden och ägget. Rör om tills jästen är upplöst.
  4. Tillsätt matfetts- och socker blandningen och saltet. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt samman till en slät och smidig deg.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två jämnstora bitar som formas till runda bullar.
  6. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 28 cm i diameter. Sporra upp varje platta från kant till kant i åtta snibbar.
  7. Lägg en klick marmelad vis basen på varje snibb och rulla samman från ytterkanten till gifflar.
  8. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och ställ dem att jäsa knappt dubbel storlek, vilket tar ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Pensla de färdigjästa gifflarna med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.