Marinera kotletterna före stekningen, det ger dem god smak. En skysås med smak av apelsin och timjan är gott till.
Instruktioner
- Gnid in kotletterna med vitlök, salt, peppar och apelsinskal. Lägg kotletterna på ett fat. Häll apelsinsaft över köttet och marinera i kylskåp ca 1 timme.
- Smält matfettet i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor tills de fått färg. Ta upp dem ur stekpannan. Fräs salladslöken i pannan några minuter, blanda ned vin eller likör och låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och timjan. Lägg kotletterna i pannan och låt dem steka under lock ca 30 minuter tills de är möra. Lägg upp kotletterna på serveringsfat och håll dem varma.
- Rör ut maizenan med vattnet och vispa ned redningen i skyn. Låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kotletterna med apelsinsåsen och garnera med timjan. Servera också gärna ris och kokt broccoli till.
- Du kan byta ut vin och likör mot köttbuljong.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar