Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsmör

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett underbart alternativ till marmelad som du kan bre på kex, knäckebröd eller rostade mackor. Älskat av alla jag bjudit det på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet av apelsinen och citronen. Pressa ur saften ur apelsinerna och lite från citronen. Lägg skal, saft, socker och fett i en tjockbottnad, vid kastrull och ställ den i en stekpanna i vattenbad. Låt fettet smälta.
  2. Vispa äggen med elvisp och tillsätt. Rör med trägaffel i ca 30-40 minuter tills smöret blir tjockt och det blir spår i röret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.