Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av grönsaker skurna i rejäla bitar, toppade med vackra tomater - gärna på kvist. Blanda smaker från Mellanöstern med spänstiga augustigrönsaker. Med spiskummin och mynta blir smakresan en ren njutning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek tomaterna i 1 msk olja ett par minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Strö över salt och spiskummin och stek filéerna i olja ca 3 minuter per sida. Strö över mynta mot slutet.
  3. Ansa och koka blomkålshuvudet 10 minuter. Koka majskolvarna 7-8 minuter. Dela blomkålen i buketter och skär varje majskolv i 6 bitar.
  4. Dela romansalladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Lägg på blomkål, tomater, majs och kyckling. Pressa över citronjuice och ringla över lite olja. Salta och peppra.
  5. Rosta pitabröden i brödrosten eller i ugnen. Skär det i trianglar.
  6. Myntatsatsiki: Grovriv gurkan och lägg den i en sil, strö på saltet och låt stå 10 minuter. Blanda gurkan med pressad vitlök, mynta och yoghurt.
  7. Servera tsatsikin och pitabröden till salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.