Njut av grönsaker skurna i rejäla bitar, toppade med vackra tomater - gärna på kvist. Blanda smaker från Mellanöstern med spänstiga augustigrönsaker. Med spiskummin och mynta blir smakresan en ren njutning.
Instruktioner
- Stek tomaterna i 1 msk olja ett par minuter.
- Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Strö över salt och spiskummin och stek filéerna i olja ca 3 minuter per sida. Strö över mynta mot slutet.
- Ansa och koka blomkålshuvudet 10 minuter. Koka majskolvarna 7-8 minuter. Dela blomkålen i buketter och skär varje majskolv i 6 bitar.
- Dela romansalladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Lägg på blomkål, tomater, majs och kyckling. Pressa över citronjuice och ringla över lite olja. Salta och peppra.
- Rosta pitabröden i brödrosten eller i ugnen. Skär det i trianglar.
- Myntatsatsiki: Grovriv gurkan och lägg den i en sil, strö på saltet och låt stå 10 minuter. Blanda gurkan med pressad vitlök, mynta och yoghurt.
- Servera tsatsikin och pitabröden till salladen.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar