Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arvids bjudgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kryddig och mustig men inte het; lite marockansk touch, lite fransk, lite svensk.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i lagom stora bitar. Bryn i en stekpanna, lägg över i en gryta. Hacka och stek löken tillsammans med den pressade vitlöken. lägg över i grytan. Häll över vatten så det täcker. Salta och peppra. Lägg i aprikoserna och tomatpurén och koka 1 ½ timme. Skiva morötter och zucchini. Dela broccolin i lagom stora bitar. Lägg i grytan, tillsätt ingefäran och koka en halvtimme till. Tillsätt kaprisen. Blanda, dra av från plattan och låt stå ca 10 minuter till. Servera med basmatiris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LiliH 23 september 2010

    Mustig och matig. Den bjuder jg på igen. /Lili

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.