Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärsnitt

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sockerfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 c
  2. Finfördela margarinet i vetemjölet till en grynig massa. Tillsätt kesellan och forma degen till en längd.
  3. Dela den i två delar och kavla ut dem till degkakor med måtten 18 x 25 cm.
  4. Flytta över dem på papperstäckt plåt och lägg en sträng med bär tex hallon, längs mitten av de avlånga degplattorna. Blanda lättströ och maizena och fördela hälften på varje längd ovanpå bären. Vik degen på "tre" så att den blir 6 cm bred. Pensla uppvispat ägg. Strö över hackad mandel(kan uteslutas) och grädda i mitten av ugnen i 225 c i ca 15 minuter. Skär upp längderna i 2 ½ cm breda bitar.
  5. Kakorna kan frysas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.