Till en äkta koreansk bibimbap serveras kimchi, som är fermenterad salladskål kryddad med chili, vitlök och ingefära. Här är en förenklad variant med isbergssallad kryddad med sambal badjak.
Instruktioner
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Skär köttet i mycket tunna strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna i 1 msk olja ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner ½ dl hoisinsås.
- Skölj och grovhacka salladen. Rör ut 2 msk sambal badjak i vatten och blanda ner det och 1 krm salt i salladen. Låt stå ca 10 minuter.
- Blanda böngroddarna med 1 msk hoisinsås och 1 krm salt.
- Stek äggen med solsida (äggulan hel) i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Lägg upp bulgur, kött, isbergssallad och böngroddar i skålar och lägg på ägget. Servera med lite extra sambal badjak.
Publicerat den
14 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar