Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnakaka

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Väldigt god kaka. Krämig o mumsig, kardemumman ger en bra smak på det hela.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker tillsätt sedan det smälta smöret och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund springform o häll sedan ner smeten och grädda av i 175 grader i 30-40min.
  2. Låt smöret stå framme i rumstemperatur ett tag innan du börjar med fyllningen.
  3. När kakan är klar och har svalnat, rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Dela sedan kakan på mitten och bred fyllningen i mellan. Sikta över lite florsocker och sedan är den klar för servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.