Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsparfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Mycket mumsig parfait..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina björnbären. Hacka bären i en plastpåse med kavel. Blanda 1 dl socker och vatten i en kastrull. Låt koka ihop ca 5 min. Låt kallna.
  2. Vispa äggulorna och ½ dl socker poröst. Vispa grädden. Spar några björnbär till garneringen. Blanda björnbär, sockerlag och äggsmet. Vänd försiktigt ner grädden. Häll smeten i en sockerkaksform. Låt stå i frysen minst 3 timmar.
  3. Ta fram parfait ca 30 min innan den ska serveras. Stjälp upp den i en rund pajform med låga kanter. Låt den ligga tills den släpper formen. Häll resterande bär i hålet.
  4. Servera och mumsa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pingvingittan 8 april 2009

    Denna parfait var himmelsk. Man tackar och njuter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.