Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnstek

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Om du får tag i björn kan denna rekommenderas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Steken tvättas och får ligga några timmar i vatten. Tas därefter upp, får rinna av och torkas av.
  2. Smöret hettas upp i en djup panna, steken läggs i, brynes väl, saltas och pudras med de krossade enbären. Den kokande buljongen/vattnet hälls på. Steken får stå i måttligt varm ugn (200-225 grader) i 3-4 timmar. När den är färdig tas den ut, skyn skummas av och silas, så att fnaset från enbären kommer bort. Sist tillsätts kaprisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.