Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssnibbar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Blåbär är nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Blanda mjöl, sötningsmedel/socker, skär det kylskåpskalla fettet i bitar och finfördela i mjölblandningen till en grynig massa.
  3. Vispa upp ägget i vattnet och blanda samman till en deg. Låt vila ½ timme i kylen medan ugnen blir varm.
  4. Kavla ut degen i omgångar på mjölat bord och sporra rutor 7x7 cm stora.
  5. Strö maizenablandningen över bären, beräkna 10 st bär på varje ruta. Vik så att du får en trekant och tryck till kanterna med en gaffel. Nagga ovansidan och pensla med ägg. Grädda till lagom färg i ca 12 min. Kan frysas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.