Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god gryta med bog eller skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm.
  2. Låt ärtorna rinna av och spar spadet.
  3. Stek köttbitarna, några i taget, i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över i en gryta. Häll i 2 dl av ärtspadet. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme, ca 15 minuter.
  4. Skölj purjolöken. Skär den i 2 cm långa bitar. Lägg ner purjolök i grytan.
  5. Rör ut tomatpurén i grädden och tillsätt den. Låt koka ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt ärtorna. Låt dem bli varma.
  6. Servera med kokt potais och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.