- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lättlagade glutenfria frallor som är super goda speciellt nygjorda med ost och marmelad.
observera att det ej är lämpligt att försöka forma frallorna med händerna då degen är kladdig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda vatten, jäst, fiberhusk och boveteflingor i en köksassistent. Låt svälla 10 minuter.
Blanda i resten av ingridienserna och kör i 5 min.
Degen ska vara ganska lös. Om man önskar kan man ha i solrosfrön, linfrön elle hackade nötter.
Låt jäsa 30 minuter.
- Tag fram 2 matskedar och "klicka" ut degen på plåtar formade till frallor med hjälp av dessa.
4x3 frallor på varje plåt brukar vara lagom.
Låt jäsa 30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 10 minuter.
Går bra med varmluft men sänk då värmen till 200.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar