Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetefrallor med morötter

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Moroten ger saftiga bullar och vacker färg. Goda att servera med ost och lite spröda salladsskott eller krasse. Glutenfria. Mjöla händerna så går det lite lättare att rulla degen till runda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt den kalla mjölken och lös upp jästen. Tillsätt honung, olja, salt, finriven morot, havregryn och bovetemjöl. Blanda till en smet. Tillsätt fiberhusk. Vispa degen med elvisp minst 7 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie eller bakduk på varmt och dragfritt ställe ca 45 minuter.
  2. Ta fram degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 15 lika stora bitar. Rulla varje bit till en bulle. Placera bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla dem med lite vatten och strö över solrosfrön och pumpafrön. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda bullarna i ugnens mitt i 8-10 minuter, håll koll på bröden och täck över dem om de får för mycket färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.